Business Hi-Tech

Gecad ePayment spera sa incaseze 3 mil. euro din comertul online

Gecad ePayment spera sa incaseze 3 mil. euro din comertul online

Carmen Sebe, directorul executiv al Gecad ePayment

17.08.2006, 19:05 44

Cel mai mare integrator de solutii pentru comert electronic de pe piata romaneasca de sisteme de plati online, Gecad ePayment, estimeaza pentru anul acesta o cifra de afaceri de trei milioane de euro, a declarat pentru ZF Carmen Sebe, directorul executiv al Gecad ePayment. In 2005, afacerile companiei s-au cifrat la aproximativ 100.000 de euro.
"Motivul acestei cresteri semnificative este dezvoltarea accelerata a pietei de comert electronic din Romania, completata de strategia companiei de extindere pe pietele internationale prin Avangate, platforma de comert electronic dedicata exclusiv produselor software" , a spus Carmen Sebe.
Anul trecut, piata de plati cu cardul bancar in magazinele online romanesti, piata in care este inclusa si plata facturilor pe Internet prin intermediul unui card bancar, s-a cifrat la aproximativ 10 milioane de euro. Pentru prima jumatate a acestui an, este estimata o crestere de 25% a valorii pietei, la 12,5 milioane de euro, conform estimarilor directorului executiv Gecad ePayment.
"Compania noastra detine o cota de 70% din aceasta piata de plati online cu carduri bancare", a declarat Carmen Sebe. Cota de piata citata reprezinta procentul din numarul de magazine care accepta plata online cu cardul. In piata exista un total de 800 de magazine virtuale dintre care aproximativ 530 le permit clientilor sa plateasca cu carduri bancare.
Ea spune ca "pe piata romaneasca exista un singur procesator de plati online, si anume, RomCard. De asemenea, patru banci ofera servicii de comert electronic - BRD, BCR, Raiffeissen si Banca Tiriac, toate acestea procesand platile online tot prin Romcard. Iar ceilalti concurenti din piata sunt integratorii de solutii de comert electronic, adica Gecad ePayment si Dotcommerce".
ePayment este o solutie de plati online destinata atat comerciantilor, cat si utilizatorilor de Internet din Romania. Compania proceseaza plati realizate cu carduri bancare Visa, MasterCard, Diners, JBC sau AMEX, transferuri bancare, microplati, dar si plati la livrare. La fiecare tranzactie efectuata de un utilizator, Gecad incaseaza un comision care este confidential de la compania partenera care le permite clientilor sa plateasca online cu cardul bancar.
Recent, Gecad ePayment a incheiat un parteneriat cu cel mai mare operator de servicii de telefonie mobila din Romania, Orange, in urma caruia clientii isi pot plati facturile de telefonie pe Internet, prin intermediul solutiei ePayment. "Orange se numara printre cei mai importanti clienti ai nostri", a spus Sebe.
Astfel, parteneriatul cu Orange va influenta piata anul acesta, sunt de parere oficialii Gecad ePayment. "Este inca prematur sa facem o estimare a evolutiei pietei dupa lansarea proiectului desfasurat impreuna cu Orange", considera aceasta.
Numarul companiilor care utilizeaza platforma de servicii de plati online a Gecad este de aproximativ 400. Dintre acestea aproximativ 370 accepta plata online cu card bancar. Insa numarul tranzactiilor efectuate de clientii companiilor care utilizeaza platforma Gecad este mult mai mare. In 2005 au fost efectuate lunar, in medie, intre 4.500 si 5.000 de tranzactii bancare online prin ePayment, ceea ce inseamna un total cuprins intre 54.000 si 60.000 de tranzactii, conform oficialilor companiei. Pentru primele sase luni ale acestui an, numarul tranzactiilor efectuate lunar a fost de aproximativ 7.000.
"Piata de comert electronic din Romania este inca la inceput, ceea ce ne-a determinat sa adoptam o strategie de crestere accelerata", a spus Carmen Sebe. "Avem ca obiectiv sa incheiem contracte cheie cu clienti mari spre foarte mari - unul dintre acestia este Orange de exemplu - si in acelasi timp cu cat mai multe magazine virtuale", a mai spus ea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO