Business Hi-Tech

Gigantul Amazon a vândut peste 100 de milioane de dispozitive Alexa

Gigantul Amazon a vândut peste 100 de milioane de...

Autor: Ioana Nita

07.01.2019, 00:00 626

Compania americană Amazon, cel mai mare retailer online din lume, a vândut peste 100 de milioane de dispozitive care au integrat asistentul vocal Alexa, conform datelor citate de portalul Techcrunch.com.

Dintre acestea, o parte sunt propriile boxe Amazon Echo, care au integrat asistentul vocal Alexa, iar restul sunt dispozitive create de terţi ce au pre-instalată funcţionalitatea Alexa. Viziunea Amazon este de a integra asistentul vocal Alexa în aproape orice echipament hardware, ca atare în cadrul evenimentului gigantului american din luna septembrie au fost anunţate o serie de dispozitive noi, precum un ceas, un cuptor cu microunde şi alte variante noi pentru produsele deja existente, ca Echo.

Potrivit lui Dave Limp, vicepreşedinte senior în cadrul Amazon pe divizia dedicată dispozitivelor, în prezent există peste 150 de dispozitive hardware ce au integrată tehnologia Alexa, din care majoritatea au apărut pe piaţă în 2018. Statistica este impresionantă în condiţiile în care tehnologia Alexa mai are mult până a ajunge matură şi arată totodată cât de agresiv a trebuit să fie Amazon pentru a ţine pasul cu asistenţii vocali de la Google şi Apple – Siri, care au ajuns la mult mai mulţi utilizatori, dată fiind integrarea pe smartphone-urile cu Android şi iOS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO