Business Hi-Tech

GTS Telecom fuzionează cu Datek, companie achiziţionată în urmă cu un an

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

31.05.2011, 23:35 497

GTS Telecom, subsidiara locală a unuia dintre cei mai marioperatori alternativi de comunicaţii din regiune, va fuziona prinabsorbţie cu compania locală Datek Telecom, care a fostachiziţionată în urmă cu un an, potrivit unui document publicat deoperator în Monitorul Oficial. După fuziune compania Datek Telecomîşi va înceta existenţa şi se va dizolva fără lichidare, urmând afi radiată din Registrul Comerţului. Potrivit datelor din MonitorulOficial cele două companii au în plan să fuzioneze la data de 1august.

"Data de la care tranzacţiile societăţii absorbite vor ficonsiderate din punct de vedere contabil ca aparţinând societăţiiabsorbante este 1 august 2011." Compania Datek, o companieînfiinţată în 1994 de Leonard Lichi, avea afaceri de 5 mil. euro în2009. GTS Central Europe, furnizor de servicii integrate detelecomunicaţii, a înregistrat în anul 2010 venituri de 387 demilioane de euro, un profit operaţional (EBITDA) de 91 de milioanede euro. În România, compania estima afaceri de 25 mil. euroîmpreună cu Datek.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO