Business Hi-Tech

IBM va livra armatei SUA un supercomputer

30.07.2004, 00:00 15

Departamentul de Aparare (DoD) al SUA va instala in cadrul Biroului de Oceanografie Navala american noile sisteme de procesare de inalta performanta HPC produse de IBM.
Acestea vor include cel mai rapid supercomputer din Armata SUA si unul dintre cele mai rapide centre de servere cu mare putere de procesare din lume. Noile sisteme sint proiectate pentru a oferi o putere de procesare efectiva de trei ori mai mare institutiei, oferind suport de calcul imbunatatit pentru activitatile de cercetare-dezvoltare din cadrul DoD si o crestere a capabilitatilor de modelare si de simulare la scara globala pentru Marina SUA.
Supercomputerul IBM va putea efectua 20.000 de miliarde de operatiuni pe secunda, el devenind cel mai rapid computer din industria militara, conform reprezentantilor IBM.
?Noile computere IBM le vor permite oamenilor de stiinta si inginerilor care lucreaza in Departamentul de Aparare sa rezolve probleme complexe, lucru imposibil cu sistemele existente pana acum?, a spus Cray Henry, directorul programului de modernizare tehnologica al DoD.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO