Business Hi-Tech

iQuest aşteaptă în acest an afaceri de 19 mil. euro, în creştere cu 20%

iQuest aşteaptă în acest an afaceri de 19 mil. euro, în creştere cu 20%
16.10.2012, 13:40 281

Dezvoltatorul de soluţii şi servicii customizate de software iQuest mizează în acest an pe o cifră de afaceri de peste 19 mil. euro, mai mult cu 20% faţă de anul trecut. Estimarea companiei este una moderată, astfel că iQuest ar putea depăşi până la finalul anului nivelul prognozat.

Aproximativ 90% dintre afacerile iQuest sunt realizate cu companii din Europa de Vest, cu precădere din Germania, Elveţia, Marea Britanie şi ţările Scandinave, iar printre clienţii pentru care compania oferă soluţii şi servicii customizate de software se numără Roche, Vodafone, Puma, Financial Times sau Virgin Atlantic Airlines.

"Avem relaţii de business longevive cu clienţi mari pentru care în permanenţă dezvoltăm proiecte noi. În acest an am demarat relaţii de business cu compania media Adtech şi compania de căi ferate suedeză SJ", a declarat Cornelius Brody, CEO iQuest.

Pe piaţa locală compania deţine centre regionale de dezvoltare la Braşov, Cluj-Napoca şi Sibiu şi numără la nivel naţional peste 450 de angajaţi, implicaţi în diverse proiecte din industriile telecom, life sciences sau retail.

În centrul iQuest de la Braşov, inaugurat în urmă cu 10 ani, lucrează în prezent peste 100 de oameni specializaţi în dezvoltarea de soluţii dedicate domeniului telecom. Cel mai mare client pentru care lucrează în momentul de faţă echipa iQuest din Braşov este compania elveţiană Sicap, specializată în servicii şi soluţii pentru industria de telecomunicaţii.

Până în prezent, iQuest a finalizat peste 90% din planul de angajare la nivel naţional anunţat la începutul acestui an, iar pentru 2013 compania estimează pentru centrul din Braşov un număr de aproximativ 40 de noi angajări. Compania caută specialişti în tehnologiile Java, .NET şi SharePoint.

"În debutul anului am anunţat că ţinta noastră pentru 2012 este de a angaja 100 de oameni, iar până în prezent am realizat 93 de angajări în centrele iQuest din ţară. Până la finalul anului viitor, ne propunem să extindem echipa de la Braşov cu 40 de noi colegi", a spus Răzvan Voica, HR manager iQuest.

Potrivit acestuia, unul dintre avantajele specifice ale Braşovului este arealul geografic, care a condus la concentrarea unui număr însemnat de specialişti în domeniul IT, activi în cadrul mai multor companii de profil, precum şi mediul universitar competitiv.

"Credem că piaţa din Braşov este comparabilă din multe puncte de vedere cu cea din Cluj şi Sibiu. Raportat la dimensiunea forţei de muncă în domeniul IT, cu companiile din această arie, Braşovul este la fel de concurenţial, are oameni bine pregătiţi, iar pretenţiile salariale sunt aliniate cu celelalte două oraşe unde suntem prezenţi'', a afirmat Cornelius Brody, CEO iQuest. Compania aniversează în această lună 10 ani de la inaugurarea centrului din Braşov. Compania are pe piaţa locală centre de dezvoltare software în Cluj-Napoca, Braşov, Sibiu, sediul central la Frankfurt am Main, Germania şi birouri de consultanţă în

Bucureşti, Göteborg, Budapesta şi Palo Alto (USA). iQuest a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 16 mil. euro, în creştere cu peste 40% faţă de rezultatul raportat în anul anterior. Echipa iQuest numără în prezent peste 450 de angajaţi şi oferă soluţii şi servicii customizate de software pentru companii din industriile telecomunicaţii, life sciences, servicii financiare, logistică şi media.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO