Business Hi-Tech

Jobs: Nu te poţi numi antreprenor dacă vrei doar bani

Jobs: Nu te poţi numi antreprenor dacă vrei doar bani

Autor: Adrian Seceleanu

14.06.2012, 00:04 393

Steve Jobs credea că oamenii care pornesc un business pe care vor doar să-l vândă pentru a se îmbogăţi nu se pot numi "antreprenori", câtă vreme în urma lor nu rămâne nimic care să reziste, potrivit biografiei autorizate a fostului lider al Apple, carte care apare la chioşcuri numai împreună cu Ziarul Financiar din 18 iunie.

"Urăsc când oamenii se intitulează antreprenori, când, de fapt, ceea ce încearcă să facă este să lanseze o companie, iar apoi o vând sau o listează la bursă, pentru a-şi putea încasa banii şi pentru a merge mai departe", i-a spus Steve Jobs lui Walter Isaacson, cel care a scris biografia.
"Ei nu vor să facă ce trebuie pentru a construi o companie adevărată, cel mai greu lucru din lumea afacerilor. Doar aşa îţi poţi aduce o contribuţie la moştenirea lăsată de cei dinaintea ta. Construieşti o com­panie care va reprezenta ceva şi după câteva generaţii. Aşa au făcut Walt Disney, Hewlett şi Packard şi cei care au construit Intel. Au creat o companie care să reziste, nu doar să facă bani. Acelaşi lucru îmi doresc şi eu pentru Apple", a spus Steve Jobs.
Cartea este portretul unei vieţi trăite intens şi a unei cariere comparabile cu un şir muntos: cu vârfuri, văi şi prăpăstii, cu momente de pionierat şi altele de încrâncenare. În această biografie, cititorii vor găsi detalii despre antreprenorul care, prin voinţă şi talent, a revo­luţionat şase domenii de activitate: computerele personale, filmul de animaţie, muzica, telefoanele, tabletele computerizate şi conţinutul digital.
Volumul Steve Jobs - biografia autorizată va apărea la chioşcurile de ziare pe 18 iunie numai împreună cu Ziarul Financiar şi va putea fi găsit timp de 11 zile la toate punctele de difuzare a presei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO