Business Hi-Tech

Konica Minolta vede o crestere de 30% a afacerilor

17.03.2010, 23:02 39

Compania Konica Minolta Romania, unul dintre cei mai importantijucatori de pe piata locala a produselor si serviciilor deimprimare si copiere pentru birou, estimeaza ca va inregistra inacest an o cifra de afaceri de 18 mil. euro, cu aproape 30% maimult fata de 2009.

"Ne dorim sa realizam o cifra de afaceri in acest an la nivelulcelei din 2008, adica sa depasim 18 milioane de euro", a declaratpentru ZF Helmut Ignat, directorul general al companiei.

"In ceea ce priveste cota de piata, anul acesta ne propunempentru echipamentele multifunctionale sa mentinem procenteleactuale, realizand peste 26% din segmentul echipamentelormultifunctionale alb-negru si peste 48% din cel almultifunctionalelor color, dedicate mediului office, a mai spusIgnat.

Compania a incheiat recent un parteneriat cu BCR dentru operioada de 4 ani in care ii va furniza diferite servicii deprintare, dar valoarea contractului nu a fost dezvaluita.

"Valoarea totala exacta a contractului nu poate fi estimata inacest moment, intrucat aceasta este determinata de volumele delucru din fiecare filiala a BCR. Suma totala se va situa la nivelula catorva milioane de euro pe an", a mai afirmat Ignat.

"Judecand din punctul de vedere al cifrei de afaceri realizate,incepand din acest an cel mai mare client va fi BCR", a adaugatseful Konica Minolta. In urma parteneriatului, Konica Minolta valivra pentru toate unitatile BCR din tara peste 3.000 deechipamente multifunctionale si imprimante laser, alb-negru sicolor.

Potrivit lui Ignat, anul trecut, cele mai bine vanduteechipamente au fost multifunctionale laser color "copier based"destinate mediului office pentru volume medii de lucru. El aadaugat ca la polul opus s-au situat imprimantele alb-negru,categoria low-end.

Potrivit companiei de cercetare GfK, piata echipamentelor debirotica (imprimante, multifunctionale) din Romania a fost de 47 demilioane de euro, in scadere cu 54% fata de 2008.

Directorul general al Konica Minolta a declarat ca in acest anse asteapta la o crestere a pietei fata de anul trecut, cu accentpe echipamentele color destinate mediului office.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO