Business Hi-Tech

Las Vegas: ce gadget-uri vin in magazine in 2010

Las Vegas: ce gadget-uri vin in magazine in 2010
07.01.2010, 23:06 60

Unul dintre primele gadget-uri de la targ a fost lansat deMicrosoft, cel mai mare producator de software din lume. SteveBallmer, CEO-ul companiei, a prezentat un tablet PC, ce va fiprodus de Hewlett-Packard (HP). Dispozitivul are un ecran cudiagonala cuprinsa intre 10 si 12 inchi (25 si 30 de cm),touchscreen si va permite citirea cartilor electronice, navigareape internet si vizionarea de filme.

Celelalteinovatii asteptate la targul IT&C au fost televizoarele 3D, darsi smartbook-urile si telefoanele "inteligente". Panasonic,producatorul nipon de echipamente electronice, electrocasnice siIT, a lansat televizorul 3D de 152 de inchi (380 cm).

De asemenea, Motorola si Lenovo au prezentat smartphone-uri carefunctioneaza pe platforma Android, dezvoltata de Google. Backflipde la Motorola are un ecran de 3,1 inchi (7,8 de cm) si un designatragator, cu o tastatura care culiseaza. Permite conexiunea lainternet si are o camera foto de 5 megapixeli, GPS siBluetooth.

Peste 20.000 de produse vor fi prezentate la targ de catre 2.500de companii. Aproximativ 110.000 de persoane sunt asteptate la LasVegas, numarul vizitatorilor fiind insa cu 15% mai mic decat anultrecut din cauza crizei economice si financiare.

Apple, producatorul telefoanelor iPhone si al playerelorportabile iPod, este marele absent de la CES. Compania esteasteptata sa lanseze un tablet PC la sfarsitul lunii la SanFrancisco.

Backflip, smartphone de la Motorola

Al treilea smartphone care functioneaza pe platforma Android,lansat de Motorola, Backflip va intra pe piata in primul trimestrual acestui an, pretul nefiind inca cunoscut. Telefonul are un ecrande 3,1 inchi (7,8 de cm) si un design foarte atragator, cu otastatura care culiseaza, dar si ecran tactil. Permite conexiune lainternet si are o camera foto de 5 megapixeli, GPS si Bluetooth. Deasemenea, Lenovo, al patrulea producator de PC-uri la nivelmondial, a lansat smartphone-ul LePhone. Telefonul, care va fiintrodus mai intai pe piata chineza, functioneaza pe platformaAndroid, are un ecran de 3,7 inchi (9,3 de cm) si touchscreen.

e-reader-ul de la Skiff

e-reader-ul lansat de Skiff este unul dintre cele mai mari de pepiata, avand un ecran de 11,5 inchi (30 cm). A fost creat specialpentru citirea ziarelor, a revistelor si a documentelor pdf.Inovatia pe care o aduce e-reader-ul de la Skiff este ca este facutdintr-un material foarte flexibil. Reader-ul dispune de o memorieinterna de 4GB, care poate fi extinsa cu cardurile de memorie SDHC.In ce priveste comunicarea, acesta dispune de port USB, dar si deconexiuni Wi-Fi si 3G.

Tablet PC-ul de la Microsoft

Tablet PC-ul lansat de Microsoft va fi produs de Hewlett-Packard(HP) si va fi lansat la jumatatea acestui an. Dispozitivul are unecran cu diagonala cuprinsa intre 10 si 12 inchi (25 si 30 cm),touchscreen color si va permite citirea cartilor electronice,navigarea pe internet si vizionarea de filme.

Porneste-ti masina de pe BlackBerry

In curand cei care au telefoane BlackBerry vor putea sa-siporneasca masina doar daca vor folosi smartphone-ul, neavand nevoiede vreo cheie. Viper vrea sa lanseze un soft pentru BlackBerry princare printr-o simpla apasare a unui buton al telefonului,utilizatorul isi va putea deschide sau inchide masina. Acest softexista deja intr-o varianta mai complexa pentru iPhone, elpermitand pornirea aerului conditionat sau a caldurii dinmasina.

Televizoarele 3D

Companii precum Panasonic, LG sau Sony au lansat la CEStelevizioare 3D, in contextul in care industria de la Hollywoodproduce din ce in ce mai multe filme in aceasta varianta. Diferentadintre televizoarele cu ecran 3D, care vor intra pe piata in acestan, si cele normale nu va fi mai mare de 200 de dolari, spunspecialistii. Panasonic a lansat televizorul 3D de 152 de inchi(380 cm). Samsung a incheiat un parteneriat cu DreamWorks AnimationSKG si Technicolor si va oferi continut 3D prin intermediultelevizoarelor LED, LCD sau plasma.

Cum sa folosesti laptopul fara priza

YoGena lansat incarcatorul care nu are nevoie de priza sau de energiesolara. Principiul in baza caruia functioneaza acest incarcatoreste simplu: cablul retractabil din dotare pune in functiune unalternator special, care poate incarca bateria laptop-urilor,telefoanelor sau iPod-urilor prin intermediul unui cablu miniUSB.Are dimensiunile 90 x 55 x 23 mm si cantareste 98 g si costa 40 dedolari (27 de euro).

Radio online care se conecteaza la Facebook

Compania britanica Pure a lansat in cadrul CES de la Las Vegasradioul internet. Dispozitivul are un ecran de 5,7 inchi (15 cm),touchscreen color si costa in jur de 350 de dolari (240 de euro).Are conexiune Wi-Fi si permite verificarea starii vremii, dar si aconturilor de pe Facebook sau Twitter. Poate fi cumparat in patruculori: negru, rosu, alb si galben.

Laptop Samsung cu ecran transparent OLED

Cu un ecran cu diagonala de 14 inchi (35,5 cm) laptop-ul Samsungcu ecran transparent OLED este cel mai mare de acest gen din lume.PC-ul este pana la 40% transparent (maxim atins atunci cand esteinchis), in contextul in care gadget-urile asemanatoare existentein prezent pe piata ating o transparenta de numai 25%.

Skylight, un smartbook de la Lenovo

Are un ecran de 10 inchi (25 cm), Skylight nu este un gadget lafel de mic ca iPhone, dar e mai subtire decat orice netbook. Areconexiune la internet prin Wi-FI sau 3G, memorie de 20 GB si obaterie care tine pana la zece ore. Pretul nu a fost anuntat, insaanalistii anticipeaza suma de 499 de dolari (350 de euro). Deasemenea, are incorporat un webcam de 1,3 megapixeli. Skylightfunctioneaza cu ajutorul Linux, ce permite accesul la diferiteaplicatii precum Gmail sau Facebook.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO