Business Hi-Tech

Lenovo şi Samsung Electronics ar putea fi interesate de divizia de PC-uri a HP

Lenovo şi Samsung Electronics ar putea fi interesate de divizia de PC-uri a HP

Autor: Anca Dumitrescu - Mediafax

21.08.2011, 13:49 484

Lenovo Group din China şi Samsung Electronics din Coreea de Sud ar putea fi interesare de preluarea diviziei de PC-uri a grupului american Hewlett-Packard (HP), care a anunţat că analizează toate opţiunile, inclusiv renunţarea parţială sau totală la aceasta, transmite Bloomberg.

Principalul candidat ar fi Lenovo, care a cumpărat divizia de computere personale a grupului american International Business Machines în 2005, potrivit analiştilor de la companiile de cercetare a pieţei Ovum şi IDC.

Samsung ar putea fi interesată întrucât achiziţia ar completa mixul său geografic şi de produse, a declarat Carter Luxher, analist la Ovum.

Hewlett-Packard, cel mai mare prpducătorul de computere personale la nivel mondial, a anunţat joi că ar putea renunţa complet la producţia de PC-uri, directorul general Leo Apotheker intenţionând să reorganizeze compania cu o istorie de 72 de ani pentru a se concentra pe segmentul software şi clienţii corporatişti.

Credit Suisse estimează că divizia ar putea valora 12 miliarde de dolari, iar vânzarea acesteia ar fi cea mai mare din industria PC-urilor după ce HP a cumpărat Compaq Computer în 2002.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO