Business Hi-Tech

Liviu Nistoran ramane tot in telecom

20.08.2003, 00:00 34

Omul de afaceri Liviu Nistoran iese din nou la rampa. Dupa ce la inceputul lunii aprilie si-a dat demisia din fruntea companiei GlobalNET, specializata in comercializarea de celulare si servicii de telefonie mobila, Nistoran apare ca actionar majoritar al firmei Net Com, cu activitate tot in domeniul comunicatiilor.
Net Com a fost infiintata anul trecut cu capital privat romanesc si este specializata in furnizarea de solutii de comunicatii voce si date pentru sectorul corporate. In aprilie 2003, pachetul majoritar de actiuni Net Com a fost preluat de Liviu Nistoran, din acel moment omul de afaceri ocupand si pozitia de presedinte si director executiv (chief executive officer).
La cateva luni de la infiintare, firma a obtinut statutul de “Alcatel Business Partner” oferind pe piata romaneasca intreaga gama de echipamente si serviciile de integrare aferente pentru telefonie fixa si retelistica produse de firma franceza. Pentru clientii-tinta, Net Com furnizeaza consultanta si audit pentru sisteme de comunicatii, dezvolta infrastructuri fixe si wireless, configureaza retele (LAN, WAN, WLAN, VPN), instaleaza sisteme integrate de comunicatii vocale (call centers/solutii dedicate/Voice over IP).
Recent, Net Com a lansat pe piata o solutie de comunicatii, Alcatel Hospitality, cu care se adreseaza in special industriei hoteliere autohtone. Solutia se prezinta sub forma unui sistem integrat de telefonie si management hotelier bazata pe platforma hardware Alcatel OmniPCX. Aplicatia software inclusa in solutie realizeaza atat managementul serviciilor hoteliere cat si pe cel al sistemului telefonic. Solutia de comunicatii Alcatel Hospitality poate duce la scaderea costurilor de telefonie a clientului cu pana la 50%, fata de sistemele traditionale, spun reprezentantii Net Com.
Nistoran a fondat GlobalNET, impreuna cu alti doi parteneri, in 1997, o data cu lansarea primelor servicii de telefonie mobila in Romania.Ulterior Nistoran a cumparat pachetul de actiuni de la unul dintre ceilalti doi parteneri ajungand la un moment dat sa detina 70% din firma. In 2000, GlobalNET a fost preluata in totalitate de firma franceza de comunicatii Avenir Telecom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO