Business Hi-Tech

Londra va fi dotata cu automate stradale de muzica digitala

19.11.2004, 00:00 18

Primele aparate automate de vandut melodii digitale vor aparea pe strazile din Londra luna viitoare, aceasta noutate inscriindu-se in obiceiurile de consum iesite din comun ale britanicilor atunci cand vine vorba de piata muzicala, relateaza presa internationala.
Consumatorii vor putea sa descarce pe telefonul mobil sau pe un player portabil o melodie in schimbul unei lire sterline (comparabil cu preturile practicate de magazinele online de muzica), iar oferta initiala va cuprinde 2 milioane de titluri, au declarat oficialii companiei care pregateste acest nou serviciu, Inspired Broadcast Networks.
Compania va deschide luna viitoare doua ?automate de muzica" amplasate in statii de autobuz si planuieste ca peste un an sa ajunga la o retea de 20.000 de aparate, acestea urmand sa fie instalate in magazine, statii de transport in comun si baruri.
Initial, melodiile vor putea fi transferate numai prin intermediul cardurilor de memorie, insa specialistii au in vedere extinderea in viitorul apropiat catre tehnologiile wireless, cum sunt Bluetooth sau Wi-Fi, au adaugat oficialii companiei britanice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24