Business Hi-Tech

Marele minus al tehnologiei cloud computing: autorităţile vă pot accesa datele fără să vă întrebe

Marele minus al tehnologiei cloud computing: autorităţile vă pot accesa datele fără să vă întrebe

Autor: Alexandru Stefan Matei

14.03.2012, 16:03 2254

Oamenii nu îşi fac probleme din cauză că Google sau Facebook le "urmăresc" mişcările făcute pe internet pentru a putea personaliza reclamele. Dar dacă guvernul american are un motiv să investigheze o persoană, poate accesa direct datele stocate prin intermediul tehnologiei cloud computing forţând compania furnizoare de servicii să le permită accesul la acestea. Fără ca posesorul datelor să fie înştiinţat, scrie Business Insider.

Acesta este unul dintre lucrurile pe care companiile care vor să furnizeze servicii de cloud computing trebuie să îl ia în considerare, a declarat cofondatorul firmei CX.

"Autorităţile au nevoie de un mandat pentru a accesa datele, dar nu în toate cazurile. Ca furnizori trebuie să le permitem accesul la datele utilizatorilor în anumite circumstanţe, cum ar fi anchetele în curs de derulare sau ameninţări la viaţa unei persoane. Trebuie să iei în calcul acest lucru", spune Jan Vandenbos, CTO şi cofondator al CX.com.

Această situaţie nu îi opreşte pe oameni să îşi mute datele în cloud. CX.com, lansat în ianuarie 2011, are deja 3 milioane de utilizatori, spune Vandenbos.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels