Business Hi-Tech

Mihai Crăciunescu, CEO al Adapta Robotics: Industria IT are nevoie de o conexiune mai puternică cu mediul de învăţământ. Problemele sunt legate atât de prezenţa echipărilor în unităţile de învăţământ, cât şi de deficitul de cadre didactice

Mihai Crăciunescu, CEO al Adapta Robotics: Anul acesta dorim să ne extindem. Pe lângă inginerii şi internii din programul de practică, avem în vedere să mai angajăm unu - doi ingineri pentru cercetare şi dezvoltare.

Mihai Crăciunescu, CEO al Adapta Robotics: Anul acesta dorim să ne extindem. Pe lângă inginerii şi internii din programul de practică, avem în vedere să mai angajăm unu - doi ingineri pentru cercetare şi dezvoltare.

Autor: Alexandra Cepăreanu

05.06.2023, 17:20 131

♦ „Avem, în medie, 15 angajaţi structuraţi pe mai multe departamente, cea mai mare parte lucrând de la sediu, dar avem şi colegi care lucrează din afara ţării - Austria, Ucraina“ ♦ „Avem programe de internship prin care ne dorim să atragem tinere talente şi să îi educăm pentru competenţele de care este nevoie“.

Industria românească de IT&C are nevoie de o colaborare mai strân­să cu mediul academic pentru a-şi continua dezvoltarea accelerată, este de părere Mihai Crăciunescu, CEO al Adapta Robotics, companie spe­cia­lizată în designul şi producţia de roboţi nonindustriali pentru auto­ma­tizarea sarcinilor şi activităţilor repe­titive, şi cadru didactic la Uni­versi­ta­tea Politehnica din Bucureşti.

„Sectorul IT are nevoie de o co­ne­xiune mai puternică cu mediul de învăţământ. În acest mediu, multe companii angajează studenţi imediat ce ies de pe băncile facultăţii, dar nu există neapărat o investiţie în a se asi­gura că facultăţile pot să producă vo­lumul de profesionişti de care in­dus­tria naţională are nevoie, la nivelul la care este nevoie. Există încercări ti­mide în acest sens, dar nu se compară cu ce se întâmplă în Europa de Vest. Problemele sunt legate atât de pre­zen­ţa echipărilor în unităţile de învă­ţământ, cât şi de deficitul de cadre didactice. Această industrie este una uşor diferită, iar eu consider că ar tre­bui tratată diferit şi când vine vorba de strategiile necesare pentru a încu­raja şi atrage cadre didactice tinere, pasionate şi bine pregătite, deoarece altfel riscăm să pierdem aceste ta­lente în favoarea companiilor mari“, a spus pentru ZF Mihai Crăciunescu.

Adapta Robotics are în prezent o echipă de 15 persoane - din care o parte lucrează de la biroul pe care compania îl deţine în Bucureşti, iar o parte de la distanţă. De asemenea, planurile reprezentanţilor companiei vizează şi mărirea echipei anul acesta, iar una dintre metodele de a atrage tinere talente este organizarea unor programe de internship.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO