Business Hi-Tech

Novensys tinteste afaceri de 30 mil. euro in trei ani

Novensys tinteste afaceri de 30 mil. euro in trei ani

Dupa Timisoara si Cluj-Napoca, Novensys intentioneaza deschiderea unui birou in Moldova

24.07.2007, 19:30 107

Novesys, furnizorul local de solutii de management al informatiilor, a inregistrat in primul semestru fiscal o cifra de afaceri de 5,8 mil. euro, in crestere de 137% fata de nivelul de 2,44 mil. euro raportat in aceeasi perioada a anului 2006.
Oficialii companiei nu au dorit sa ofere detalii despre nivelul profitului atins in S1, precizand ca prefera sa comunice aceste informatii la sfarsitul anului.
Pentru 2007, compania si-a revizuit estimarile, propunandu-si majorarea cu 30% a cifrei de afaceri, la 12-13 mil. euro, comparativ cu suma de 9,3 mil. euro inregistrata anul trecut, a declarat pentru ZF Cezar Golumbeanu, managing partner al firmei.
"Dorim sa obtinem o cifra de afaceri de peste 30 mil. euro in urmatorii trei ani, precum si intrarea in liga jucatorilor de top", a adaugat Golumbeanu. Pentru a indeplini acest obiectiv, oficialul Novensys a precizat ca intreg profitul din 2006 va fi reinvestit pentru a sustine cresterea companiei, iar numarul de angajati va creste pana la 150 de persoane. Compania a infiintat deja un departament de training si control al calitatii si isi va construi un sediu nou in decursul acestui an.
Cea mai mare pondere in cifra de afaceri a companiei revine, in prezent, vanzarilor de echipamente si consumabile, iar pentru urmatorii ani Novensys are ca obiectiv echilibrarea acestui segment cu nivelul veniturilor din servicii IT.
"Daca in anii anteriori un procent de circa 50-60% din cifra de afaceri provenea din vanzarea de echipamente, la sfarsitul acestui an ne asteptam ca segmentul de servicii si software sa genereze peste 50% din cifra de afaceri", a precizat Golumbeanu.
"La inceputul acestui an am regandit atat strategia de business, cat si strategia de abordare a clientilor nostri si acest lucru s-a vazut la nivelul conturilor noi pe care le-am castigat. (...) Investim permanent in echipamente de top, personal specializat si in imaginea companiei", a mai spus Golumbeanu. Potrivit acestuia, printre cele mai importante contracte noi castigate in prima jumatate a anului se numara EON, Aquilla, Delamode, Tornado, Medeus, Sprider Stors, Retail Fashion, Konica Minolta si Milupa.
Novensys are sediul central la Bucuresti si detine doua unitati la Timisoara si Cluj-Napoca, care au avut anul trecut cate o pondere de 25% in totalul cifrei de afaceri.
Golumbeanu a precizat ca Novensys este interesata foarte mult de zona Moldovei, luand in considerare deschiderea altor birouri in aceasta regiune.
Novensys are in prezent 130 de angajati. "Comparativ cu anul trecut, numarul acestora este in crestere si aceasta tendinta va continua pana la sfarsitul anului, cand estimam ca vom ajunge la 150 de angajati", a mai spus Golumbeanu.
Fondul de investitii ICB detine 33% din Novensys, in timp ce restul actiunilor apartin unor persoane fizice - Andrei Stefan Caunii (22%), Cezar Florin Golumbeanu (22%), Robert Florin Cristea (22%) si George Bogdan Dumitrescu (1%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO