Business Hi-Tech

O aplicaţie poate posta pe Facebook poze care se şterg singure

O aplicaţie poate posta pe Facebook poze care se şterg...

Autor: Octavian Calei

10.08.2013, 13:20 729

O nouă aplicaţie pentru Facebook ar putea aduce un grad mai mare de intimitate utilizatorilor celei mai mari reţele de socializare online, prin introducerea posibilităţii de a distribui fotografiile postate numai anumitor persoane, scrie Mashable.com.

Secret.li este o aplicaţie disponibilă pe platforma Apple iOS care poate crea un filtru pozelor postate pe „peretele personal” astfel încât imaginea este indescifrabilă, arătând ca un conglomerat aleatoriu de pixeli. Poza poate fi făcută accesibilă pentru o anumită perioadă de timp şi unui anumit grup de prieteni. Cei care nu primesc accesul la fotografie vor vedea pe „wall” o imagine criptată.

După expirarea perioadei setate, poza se şterge singură.

Pentru a putea beneficia de această tehnologie, utilizatorul trebuie să acorde aplicaţiei Secret.li acces la contul de Facebook.

Cu toate acestea, există totuşi posibilitatea ca unul dintre cei care au avut acces la poza criptată să facă o captură digitală a ecranului şi să o distribuie tuturor. În plus, se poate întâmpla ca fotografia să nu fie văzută înainte de a se autodistruge de unii dintre prieteni care nu sunt utilizatori activi pe Facebook.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels