Business Hi-Tech

Orange schimbă şeful din România. Millet pleacă în Franţa, iar în locul lui vine Jean-Francois Fallacher

Orange schimbă şeful din România. Millet pleacă în Franţa, iar în locul lui este adus Jean-Francois Fallacher

Autor: Roxana Cristea

01.06.2011, 11:57 1354

Jean-Francois Fallacher va prelua de la 1 iulie 2011 conducereaoperatorului de telefonie mobilă numărul unu în Romania, Orange,informează BUSINESS Magazin.

Thierry Millet, cel care a condus în ultimii doi ani compania,preia o poziţie în cadrul France Telecom.

Francezul Jean-Francois Fallacher (45 de ani) a condus până acumSoftrecom, filială a France Telecom care exportă know-howoperatorilor grupului pe plan internaţional, în special pe pieteemergente.

Orange Romania a înregistrat în primul trimestru din 2011venituri de 222 mil. euro, în scădere cu 6,3%. Numărul de clienţi ascăzut cu 5% faţă de anul precedent, la 10,274 milioane.

"Excluzând impactul reglementărilor veniturile tuturorsubsidiarelor noastre din Europa au crescut, cu excepţia Românieiunde veniturile au scăzut şi a Elveţiei unde acestea au stagnat",potrivit datelor din raportul financiar al France Telecom.

Thierry Millet a fost adus la conducerea diviziei din România înmartie 2009, el fiind un veteran al grupului France Telecom si unuldintre managerii care jucaseră, din umbră, un rol cheie înexpansiunea afacerilor Orange în România în perioada 2005-2008, dela 862 de milioane de euro la peste 1,3 de miliarde de euro.

Absolvent, în Franţa, al Politehnicii şi al Şcolii Naţionale deTelecomunicaţii, Millet a venit în România în 2005 pe funcţia dedirector comercial după ce ocupase deja mai multe poziţii cuatribuţii mai extinse decât cele pe care i le conferea pregătireainiţială de inginer.

Citiţi povestea numirii luiThierry Millet în funcţia de CEO al OrangeRomânia

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO