Business Hi-Tech

Orange şi Vodafone au obţinut cea mai mare creştere a veniturilor

Orange şi Vodafone au obţinut cea mai mare creştere a...

Autor: Adrian Seceleanu

21.08.2015, 00:08 1575

Telekom România a continuat creşterea pe TV şi a dat semne de revenire pe abonamentele la mobil, dar nu rupe lanţul scăderilor pe net fix. Creşteri în linie pentru UPC

Orange şi Vodafone, cei mai mari jucători de pe pia­ţa locală de tele­co­mu­ni­caţii, au obţinut în al doilea trimestru din acest an cele mai mari creş­teri ale veniturilor - în jurul valorii de 6%, arată datele co­mu­nicate de operatori şi analizate de ZF.

Revenirea pe creştere a veniturilor companiilor de telefonie mobilă are ca principal motiv dispariţia efectului de bază al reducerii cu 70% a tarifelor de interconectare din aprilie 2014 (de la 3,07 eurocenţi la 0,96 eurocenţi / minut), în urma unei decizii a autorităţii de reglementare în telecom (ANCOM), măsură care a provocat o reducere a veniturilor operatorilor la nivelul întregii pieţe de telefonie mobilă cu aproximativ 200 mil. euro. Practic, acesta este primul trimestru în care rezultatele operatorilor de telefonie mobilă sunt comparate cu o perioadă în care tariful de interconectare este egal cu cel practicat în prezent.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro