Business Hi-Tech

Pe vremea când exista Minitel nimeni nu ştia ce este internetul. După aproape 30 de ani France Telecom închide precursorul internetului

Pe vremea când exista Minitel nimeni nu ştia ce este internetul. După aproape 30 de ani France Telecom închide precursorul internetului

Autor: Ştefan Vrabie

25.07.2011, 15:26 1250

France Telecom, unul dintre cei mai mari furnizori de serviciide telecomunicaţii din lume, va închide divizia Minitel,precursorul internetului în Franţa, pe motiv că arhitectura deservicii pe bază de text a devenit demodată, scrie cotidianulamerican The Wall Street Journal.

În ciuda unui dispozitiv care afişează doar text, cu o graficăsimplă şi cu o viteză greoaie, Minitel a generat 30 de milioane deeuro venituri în 2010.

Chiar dacă serviciul este profitabil în continuare, operatorulde telecomunicaţii a decis să închidă divizia Minitel. "Minitel vafi închis pe 30 iunie 2012", a declarat un purtător de cuvânt de laFrance Telecom.

Dezvoltarea serviciului Minitel a fost ordonată de guvernulfrancez la sfârşitul anilor 70, ca parte a unei iniţiative de a leoferi oamenilor posibilitatea să facă schimb de informaţii şitotodată de a reduce consumul de hârtie.

Lansat în 1982, terminalul asemănător unei cutii care are unecran monocrom şi tastatură a fost introdus în casele a milioane defrancezi de către France Telecom, de pe care utilizatorii, prinintermediul unei taxe per minut, pot verifica vremea, să îşicumpere bilete de tren sau să îşi verifice conturile bancare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels