Business Hi-Tech

Peste 10.000 de elevi din 50 de unităţi şcolare îşi vor putea dezvolta competenţele digitale în anul şcolar 2023-2024. Vodafone România: Reţeaua Şcoala din viitor se adresează atât cadrelor didactice cât şi elevilor

Peste 10.000 de elevi din 50 de unităţi şcolare îşi...

Autor: Alexandra Cepăreanu

03.07.2023, 15:55 73

50 de unităţi şcolare ce vor fi organizate sub forma unor centre pentru dezvoltarea competenţelor digitale ale elevilor cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani, în anul şcolar 2023-2024, de către Fundaţia Vodafone România în parteneriat cu Junior Achievement România, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii Vodafone. De asemenea, 150 de profesori vor avea ocazia să îşi dezvolte sau să îşi îmbunătăţească cunoştinţele digitale. 

„(...) Prin parteneriatul cu Junior Achievement România continuăm intervenţiile în educaţie, cu accent pe încurajarea dezvoltării competenţelor digitale atât de necesare meseriilor viitorului. Reţeaua Şcoala din viitor se adresează atât cadrelor didactice cât şi elevilor şi le dă acestora din urma o experienţă diferită de învăţare, prin joc”, a spus Angela Galeţa, directorul Fundaţiei Vodafone România.

Astfel, în 2023-2024, peste 10.000 de elevi din şcolile din Reţeaua Şcoala din viitor vor avea acces gratuit la conţinuturi educaţionale disponibile exclusiv pe platforma „scoaladinviitor.ro”, la dotări cu kit-uri tehnologice care permit derularea la clasă a unor activităţi bazate pe realitatea augmentată şi jocuri video, precum şi la sesiuni de formare pentru profesori.

„Activităţile educaţionale disponibile pe platformă sunt structurate în seturi de câte 14, pe grupe de vârstă (6-8 ani, respectiv 9-12 ani), şi facilitează dezvoltarea de competenţe digitale, alfabetizarea informaţională, rezolvarea problemelor, crearea de conţinut digital, comunicarea, colaborarea şi securitatea cibernetică. Acestea sunt structurate sub formă de experiment sau ca mici secvenţe de codare şi pot fi realizate prin intermediul kit-ului tehnologic (...).”

Cele 50 de şcoli publice din România, majoritatea din localităţi mic-urbane şi rurale, au fost selectate dintr-un total de 357 înscrise şi sunt primele desemnate să facă parte din Reţeaua Şcoala din viitor, au mai transmis reprezentanţii Vodafone România. În procesul de selecţie au fost luate în considerare criterii legate de experienţa în alte proiecte care vizează dezvoltarea competenţelor digitale, infrastructura şi angajamentul în privinţa claselor participante la activităţi.

„Trăim într-o lume a tehnologiei şi a informaţiei în care dorim să învăţăm mai multe despre utilizarea mijloacelor IT în activitatea de predare astfel încât să oferim elevilor o şansă reală, un start de pe o poziţie cât mai bună. Realitatea augmentată şi jocurile fac deja parte integrantă din viaţa noastră cotidiană, iar proiectul Reţeaua Şcoala din viitor reprezintă o oportunitate de a scoate actul de predare din rutină şi de a face lecţiile mai atractive (...)”, a spus directorul Şcolii Gimnaziale Satulung din judeţul Maramureş, una din cele 50 de şcoli alese.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO