Business Hi-Tech

Platforma de business angels Growceanu investeşte 80.000 de euro în MediNav, un startup MedTech care foloseşte AI pentru a nota şi extrage informaţii medicale structurate

Platforma de business angels Growceanu investeşte 80.000...

Autor: Cristina Bellu

16.12.2022, 10:44 202

Growceanu, platformă de business angels, investeşte 80.000 de euro în startup-ul MedTech MediNav, care foloseşte AI pentru a nota şi extrage informaţii medicale structurate, în cadrul unei runde în valoare de 250.000 de euro.  

Lead investor este Overkill VC, cu o investiţie de 170.000 de euro.

„În contextul lipsei de personal medical şi a suprasolicitării medicilor din sistem, soluţia MediNav este binevenită nu doar în România ci şi în multe ţări mai dezvoltate din Europa şi nu numai. Un alt argument pentru care am ales să investim în acest start-up este echipa pe care o are, oameni foarte bine pregătiţi în tehnologie, business şi vânzări”, spune Ciprian Man, unul dintre investitori şi fondatorii Growceanu.

Până în prezent, startup-ul fondat în anul 2020 de către Wanda Fiat - CEO & AI – şi Adrian Cuzman – CTO, a atras 350.000 de euro de la Cleverage VC, Overkill VC şi angel investors.

Fondurile obţinute vor fi folosite pentru dezvoltarea produsului, dar şi pentru vânzări şi marketing.

Folosind inteligenţa artificială, MediNav eficientizează timpul pe care medicii îl petrec pentru a scrie rapoarte şi fişe de evaluare ale pacienţilor. Prin intermediul soluţiei AI, medicul dictează rezultatele evaluărilor, iar MediNav extrage datele relevante şi le introduce structurat în raport.

Medicii radiologi care folosesc MediNav economisesc cel puţin 40% din timpul de scriere al unui rezultat, iar în urgenţe MediNav reduce de 3 ori timpul de completare a unei fişe de ambulanţă.

Pentru 2023, MediNav are în plan adaptarea produsului pentru cel puţin încă o limbă şi extindere comercială în Germania şi/sau America Latină. De asemenea, compania urmăreşte extinderea spre specializări mai complexe cum ar fi cardiologia şi  urgenţele unde pacientul face mai multe investigaţii diferite în cadrul unui singur consult.   

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO