Business Hi-Tech

Plăţile de pe smartphone, în dezbatere la ZF Digital’14

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Ioana Nita

13.10.2014, 00:07 344

Plata la comercianţi direct de pe telefonul mobil, prin intermediul unui portofel electronic, este una dintre cele mai noi tendinţe de pe piaţa bancară şi cea a aplicaţiilor mobile, care va fi dezbătută în cadrul evenimentului ZF Digital ’14 ce va avea loc în perioada 27-28 octombrie la hotelul Pullman din Bucureşti.

Companii locale au dezvoltat deja astfel de soluţii mobile de plată pe piaţă, ultima fiind RBC, firmă cu capital integral românesc, care va lansa anul viitor împreună cu ING Bank un portofel electronic - ING Wallet. Cu ING Wallet, utilizatorii vor putea plăti la comercianţi direct cu telefonul mobil prin intermediul tehnologiei NFC (Near Field Communication), iar portofelul electronic va îngloba şi cardurile de fidelitate de la retaileri, istoricul bonurilor şi al facturilor, precum şi oferte personalizate din partea comercianţilor. 

Soluţii mobile de plată disponibile în prezent pe piaţa locală sunt portofelul electronic mobilPay Wallet, dezvoltat de firma autohtonă Netopia Mobilpay, şi aplicaţia mobilă SEQR a companiei suedeze Seamless.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO