Business Hi-Tech

Playerul iPod, cu un pas inaintea concurentei

11.10.2004, 00:00 14

Cel mai populat player de muzica in format digital, iPod al Apple, va avea din decembrie ecran color, pe care utilizatorii vor putea viziona fotografii de mare rezolutie, spun surse din industrie.
Noul iPod va avea un hard-disc cu o capacitate de 60GB si va fi scos pe piata tocmai la timp pentru sezonul cadourilor, la un pret sub 500 de dolari. Informatiile nu au fost confirmate oficial, insa pana in prezent, site-urile fanilor Mac nu au dat gres niciodata. De exemplu, detalii despre cel mai mic computer desktop realizat de Apple, iMac G5, au aparut cu mai mult timp inainte de lansarea oficiala a produsului.
Succesul iPod a atras in cursa mai marii industriei IT, atat producatorii de echipament, cat si cei de software. Pana acum insa, cota de piata a iPod ramane peste 35%, iar urmatorul concurent se afla la amre distanta in urma.
In cel mai recent anunt, producatorul taiwanez de echipament IT si electronic BenQ, a anuntat ca va lansa de sarbatori un player de muzica in format digital, dotat cu un hard-disc de 4 GB si cu ecran color. Acesta va accepta carduri de memorie SecureDigital (SD) pentru transferul de fisiere, fiind compatibil cu formatul MP3, dar si cu WAV.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels