Business Hi-Tech

Producătorii români de tablete tatonează ideea de a lansa gagdget-uri cu Windows

Tabletele cu Windows au încă o cotă de piaţă mică în România

Tabletele cu Windows au încă o cotă de piaţă mică în România

Autor: Adrian Seceleanu

15.04.2014, 00:05 231

Decizia gigantului american Micro­soft de a oferi gratuit licenţele sistemului de operare pentru gadget-urile care au un ecran de cel mult 9 inchi ar putea provoca un „cutremur“ pe piaţă care ar lovi în principal în expansiunea puternică a Google, afirmă repre­zentanţii E-Boda, Visual Fan (Allview) şi Televoice (Evolio), trei dintre cei mai mari furnizori locali de tablete şi smartphone-uri.

„Dacă se va materializa strategia anunţată de Microsoft, de a oferi în mod gratuit sis­temul de operare Windows pro­ducă­torilor de echipa­mente mobile cu dia­gonale mai mici de 9 inchi, cu siguranţă foarte mulţi pro­ducători, inclusiv Evolio, vor lansa tablete şi smarphone-uri echi­pate cu Windows mobile. Estimez că acest lucru va produce un adevărat cutremur şi va reprezenta o ameninţare directă la supremaţia pe care o are în prezent Google pe piaţa sistemelor de operare pentru dis­pozitivele mobile“, a declarat pentru ZF Liviu Nistoran, preşedintele Televoice. „De asemenea, instalarea unui sistem de operare Windows pe o tabletă convertibilă puternică poate face utilizatorul să renunţe chiar la folosirea unu laptop sau notebook dacă nu are nevoie de funcţii speciale de design“, a adăugat el.

„Am studiat platforma Windows, suntem în contact cu Microsoft, dar încă evaluăm paşii următori“, a precizat pentru ZF şi Alin Nişcov, directorul de vânzări al companiei braşovene Visual Fav (Allview).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO