Business Hi-Tech

Producătorul german de soluţii software SAP deschide un hub de inovaţie digitală în Bucureşti. „SAP Labs Site din Bucureşti ne va consolida expertiza şi prezenţa pe piaţă prin creşterea şi dezvoltarea talentelor locale”

Producătorul german de soluţii software SAP deschide un...

Autor: Alexandra Cepăreanu

31.07.2023, 12:24 389

SAP România, subsidiara locală a producătorului german de soluţii software de business cu acelaşi nume, unul dintre cei mai puternici jucători europeni din industria de tehnologie, anunţă lansarea SAP Labs Site în Bucureşti, un hub de inovaţie digitală care are ca obiectiv să contribuie la extinderea portofoliului de produse şi servicii SAP, precum şi la dezvoltarea talentelor digitale locale, au transmis reprezentanţii companiei printr-un comunicat.

„Noul SAP Labs Site din Bucureşti vine ca un sprijin important pentru operaţiunile din cadrul SAP România şi ne va consolida expertiza şi prezenţa pe piaţă prin creşterea şi dezvoltarea talentelor locale (...)", a spus Diana David, Managing Director al SAP România.

Astfel, începând cu luna iulie a acestui an, SAP Labs Site din Bucureşti face parte din reţeaua globală de R&D SAP Labs Network, care supervizează cele mai importante activităţi de inginerie ale companiei, cu 21 de centre de cercetare şi dezvoltare în 17 ţări din întreaga lume, precum Germania, Statele Unite ale Americii, India, China şi Brazilia, conform sursei citate anterior.

„Fiecare locaţie vizează domenii diferite, precum inteligenţa artificială, cloud computing-ul sau automatizarea proceselor, printre altele, iar peste 40.000 de angajaţi contribuie la succesul reţelei.”

Noul Labs Site din Bucureşti operează sub coordonarea lui Bogdan Cioc, şi face parte din hub-ul regional SAP Labs SEE Hub, care cuprinde, în activitatea lui, o gamă largă de arii de expertiză tehnologică. Bogdan Cioc, responsabil pentru operaţiunile SAP Labs Site în Bucureşti, este absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucureşti şi al programului Executive-MBA al Universităţii de Economie şi Afaceri din Viena şi al Carlson School of Management din Minneapolis. Şi-a început cariera profesională în 2002 şi s-a alăturat echipei SAP România în 2007, unde a fost unul dintre membrii fondatori ai centrului de livrare a serviciilor de consultanţă din ţară. De când s-a alăturat companiei, a îndeplinit diferite roluri în domeniul tehnic, de management al business-ului şi al oamenilor.

„Decizia de a înfiinţa o unitate dedicată cercetării şi dezvoltării în România reprezintă o evoluţie naturală pentru SAP. Ea vine ca urmare a succesului înregistrat de centrul de Services Delivery şi de celelalte unităţi deschise în ţară în ultimii 16 ani. Prin această decizie, căutăm să valorificăm şi mai mult talentele remarcabile din regiune şi să încurajăm o cultură a colaborării, creativităţii şi inovaţiei tehnologice. Accentul pus pe cercetare şi dezvoltare vine în prim plan şi suntem încântaţi să creştem contribuţia regiunii noastre la portofoliul de produse de business ale SAP(...)", a spus Bogdan Cioc, SAP Labs Site Bucharest Lead.

De asemenea, SAP Labs SEE Hub este înfiinţat în cooperare cu SAP Labs Bulgaria şi se află sub conducerea lui Radoslav Nikolov, Managing Director al SAP Labs Bulgaria.

„Combinând experienţa vastă de inginerie a SAP în Bulgaria şi România, ajungem la un nivel cuprinzător de expertiză care acoperă orice, de la tehnologie, aplicaţii şi procese de afaceri până la portofoliul de servicii la o scară mai largă. În regiunea Europei de Sud-Est suntem bine pregătiţi pentru o extindere mai largă şi avem oportunitatea unică de a deveni un motor de creştere pentru ingineria SAP în Europa", a adăugat Radoslav Nikolov.

SAP România a închis anul 2022 cu  afaceri de peste 456,3 mil. lei, înregistrând o scădere de 5% faţă de anul precedent, arată datele publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO