Business Hi-Tech

Proiectul Soleadify, lansat de firma Dataworks Research, a luat o finanţare de 6 mil. dolari de la 5 fonduri de capital de risc. Start-up-ul anunţă şi un nume nou - Veridion, dar noua firmă creată în SUA poartă tot numele vechi, Soleadify

Proiectul Soleadify, lansat de firma Dataworks Research,...

Autor: Adrian Seceleanu

21.02.2023, 14:13 201

Proiectul Soleadify, lansat de compania Dataworks Research SRL, care dezvoltă o bază de date globală cu companii pentru a ajuta firmele să-şi găsească clienţi, a obţinut o investiţie de 6 mil. dolari, de la 5 fonduri de investiţii.

“Runda de tip late seed a fost finanţată de fondurile de investiţii LAUNCHub Ventures, OTB Ventures, Underline Ventures. La rundă au participat şi investitorii existenţi GapMinder Venture Partners şi Day One Capital”, conform companiei.

În septembrie 2020, start-up-ul fusese evaluat la 4,3 mil. euro, în contextul unei finanţări prin platforma SeedBlink. Compania nu a oferit detalii despre evaluarea obţinută odată cu noua rundă.

Start-up-ul ar urma să folosească banii pentru a se extinde pe piaţa americană. Odată cu finanţarea, compania a anunţat şi schimbarea numelui în Veridion.

Compania a păstrat activ şi site-ul vechi, soleadify.com, unde nu a publicat nicio informaţie despre schimbarea de nume sau un link spre noul site, veridion.com. Cea mai recentă postare de pe blogul asociat site-ului vechi datează din decembrie 2022, iar seria de podcasturi Data on the Rocks, lansată în urmă cu cinci luni, şi care a avut patru ediţii, pare că a fost abandonată.

Compania susţine că baza sa de date conţine date despre 80 de milioane de companii, care sunt actualizate săptămânal, fără a oferi niciun fel de date despre numărul de clienţi plătitori şi/sau venituri ci despre piaţa potenţială.

În luna ianuarie a acestui an acţionarii proiectului au creat o nouă entitate în Delaware, SUA - care poarte tot numele vechi, respectiv Soleadify Inc., către care toţi acţionarii Dataworks Research SRL şi-au vândut acţiunile.

Dataworks Research SRL a raportat pentru anul 2021 la Ministerul Finanţelor Publice afaceri de 791.230 lei, o pierdere netă de 2,755 mil. lei, datorii de 1,353 mil. lei şi un număr mediu de 12 angajaţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO