Business Hi-Tech

Protecţia datelor în era muncii hibrid. Lecţiile primului an de pandemie. Vasile Voicu, security solutions manager la Telekom: În faţa unui atac cibernetic resursa umană este cea mai importantă. În 2020, jumătate din atacuri au avut „succes“ pentru că angajaţii nu erau pregătiţi şi nu au ştiut cum să se apere

Vasile Voicu, security solutions manager la Telekom: Am observat că multe dintre companii conştientizează nevoia măsurilor de securitate cibernetică şi au crescut bugetele alocate.

Vasile Voicu, security solutions manager la Telekom: Am observat că multe dintre companii conştientizează nevoia măsurilor de securitate cibernetică şi au crescut bugetele alocate.

Autor: Alexandra Cepăreanu

26.07.2021, 00:06 200

„Unele atacuri cibernetice ar putea fi evitate dacă am folosi nume de utilizator diferite pentru e-mail-ul personal şi cel de la locul de muncă.“

Pe parcursul anului trecut, atacurile cibernetice de tip phishing au reprezentat aproximativ 80% din totalul atacurilor, iar în ultimii doi ani, numărul de atacuri cibernetice s-a triplat, a spus Vasile Voicu, security solutions manager în cadrul Telekom România, care consideră că în contextul generat de criza medicală resursa umană pregătită ar putea fi un avantaj în faţa atacurilor cibernetice.

„Resursa umană este extrem de importantă, precum şi conştientizarea şi cunoştinţele angajaţilor despre cum se pot proteja. Mai mult de jumătate dintre reuşitele acestor atacuri cibernetice se datorează faptului că oamenii nu au fost pregătiţi sau nu au ştiut să se apere. Este important să avem partea de conştientizare, dar şi mecanisme de protecţie, de monitorizare şi care să implementeze securizarea stratificată“, a spus Vasile Voicu în cadrul evenimentului online Cybersecurity Trends 2021. Protecţia datelor în era muncii hibrid. Lecţiile primului an de pandemie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO