Business Hi-Tech

Quicklegal, un marketplace pentru servicii juridice, a ridicat o finanţare de peste 230.000 euro. „Fondurile vor fi investite în extinderea funcţionalităţilor platformei prin crearea unui robo-avocat”

Luminiţa Buşuricu, CEO-ul QuickLegal.

Luminiţa Buşuricu, CEO-ul QuickLegal.

Autor: Alexandra Cepăreanu

28.04.2023, 13:44 135

Quicklegal, un marketplace pentru servicii juridice care îşi propune să pună în legătură avocaţii cu potenţialii clienţi folosindu-se de tehnologie, anunţă ridicarea unei finanţări în valoare de 236.000 euro – formată dintr-un grant de 199.000 euro acordat de EEA & Norway Grants prin Innovation Norway şi 36.000 euro de la investitori privaţi, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii companiei.

„Ne bucurăm de sprijinul acordat de EEA & Norway Grants prin grantul Innovation Norway. Fondurile vor fi investite în extinderea funcţionalităţilor platformei prin crearea unui robo-avocat care va oferi instant informaţii juridice utilizatorilor, dar şi prin dezvoltarea unui birou de avocatură virtual care va permite interacţiunea exclusiv online cu avocaţi specializaţi”, a spus Luminiţa Buşuricu, CEO-ul QuickLegal.

Utilizând tehnologia, în particular inteligenţa artificială, QuickLegal simplifică accesul la serviciile juridice româneşti, au mai transmis reprezentanţii companiei. De asemenea, pentru a încuraja utilizarea platformei, primele 15 minute de discuţie cu un avocat sunt gratuite. Până în prezent, 100 de avocaţi au devenit colaboratori QuickLegal, iar platforma numără peste 100 de clienţi.

„Ne adresăm companiilor fără departament juridic sau care doresc să reducă costurile aferente acestuia. Totodată, venim în sprijinul avocaţilor care vor să îşi deschidă cabinete individuale ori care vor să îşi crească baza de clienţi”, a adăugat Luminiţa Buşuricu.

QuickLegal este un marketplace de servicii juridice care permite conectarea cu avocaţi specializaţi şi oferă o gamă largă de servicii juridice personalizate, prin integrarea tehnologiilor de ultimă generaţie. Proiectul este finanţat cu sprijinul granturilor acordate de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia prin mecanismul financiar SEE 2014-2021, în cadrul „Programului Dezvoltarea IMM-urilor din România”. De asemenea, EEA şi Norway Grants sprijină eforturile pentru o Europă verde, pentru incluziune şi competitivitate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO