Business Hi-Tech

RCS&RDS a ajuns la 1,2 milioane de abonati pe mobil

27.10.2008, 19:02 30

RCS&RDS, unul din cei mai mari jucatori de pe piata locala telecom, a ajuns intr-un an de zile la un numar de 1,2 milioane de abonati pentru serviciul de telefonie mobila DigiMobil. Compania a lansat serviciile DigiMobil in octombrie 2007, in orasul Oradea, localitatea in care s-a nascut Zoltan Teszari, actionarul majoritar al operatorului.

In aceasta perioada, acoperirea serviciilor DigiMobil a ajuns la un numar de 400 de localitati, echivalentul a 50% din populatia Romaniei, conform datelor companiei. "Serviciul DigiMobil este disponibil in prezent in peste 400 de localitati, din care 185 din mediul urban, asigurand astfel o acoperire de peste 50% din populatia Romaniei si acoperind totodata aproape 2.800 km de drumuri nationale", a precizat Alexandru Oprea, directorul general al companiei.
Reteaua dezvoltata de RCS&RDS impreuna cu companiile Nokia si Huawei are in acest moment cea mai mica acoperire in raport cu ceilalti patru jucatori de pe piata. Romtelecom, care a castigat o licenta de comunicatii mobile in acest an, urmeaza sa inceapa dezvoltarea retelei.
RCS&RDS a reusit sa acumuleze intr-un an de zile un numar aproximativ egal cu abonatii "stransi" de Cosmote in aproape trei ani, printr-o strategie comerciala agresiva. Astfel, tuturor clientilor RCS&RDS pentru serviciile de cablu TV sau internet li s-a oferit gratuit un abonament de telefonie mobila, fara niciun cost lunar, la care s-a adaugat si un telefon mobil, oferit, de asemenea, gratuit (in custodie). In plus, compania ofera in acest abonament fara costuri minute gratuite de apeluri in reteaua RCS&RDS, dar si catre abonatii Romtelecom. Niciun alt operator de pe piata nu are in oferta servicii de telefonie mobila cu abonament cu cost zero, tarifele pornind de la minimum trei euro. In fine, RCS&RDS s-a pozitionat agresiv si prin tarifele practicate pentru apelurile catre alte retele de telefonie mobila, care sunt tarifate cu aproximativ 8 eurocenti pe minut.
Datele acestei oferte, care ofera practic gratuit un serviciu de telefone mobila, sunt cele care au determinat 1,2 milioane de clienti ai RCS&RDS sa devina si clienti DigiMobil.
Alexandru Oprea puncteaza, de altfel, faptul ca RCS&RDS are cele mai mici tarife de pe piata. "RCS&RDS este prima companie ce ofera un pachet complet de 4 servicii-telefonie fixa si mobila, internet de mare viteza si televiziune prin cablu, tarifele acestui pachet, cat si tariful fiecaruia din aceste servicii, fiind cele mai mici de pe piata."
Practic, este pentru a doua oara cand RCS&RDS reuseste sa colecteze o baza importanta de clienti mizand pe furnizarea gratuita sau la tarife extrem de agresive a unui serviciu de telefonie.
Compania si-a construit baza de peste un milion de clienti pe telefonie fixa urmand exact aceeasi strategie, de a oferi gratuit serviciul pentru clientii existenti ai serviciului de cablu TV. RCS&RDS va inregistra in acest an afaceri de 700 milioane de dolari, in crestere cu 40% fata de anul trecut, estimeaza oficialii companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels