Business Hi-Tech

RCS&RDS evita o amenda de 5% din vanzari

29.01.2008, 19:48 18

RCS&RDS a transmis Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) documentele care atesta ca respecta tariful de interconectare cu alti operatori de telecomunicatii in domeniul telefoniei fixe, evitand astfel primirea unei amenzi de pana la 5% din cifra de afaceri a companiei.
Potrivit autoritatii de reglementare, operatorul a transmis documentele financiar-contabile privind refacturarea serviciilor de terminare a apelurilor la puncte fixe in reteaua RCS&RDS, prin aplicarea unui tarif de 1,15 eurocenti/minut.
In a doua parte a lunii decembrie 2007, ANRCTI a anuntat ca ar putea amenda RCS&RDS cu pana la 5% din cifra de afaceri pentru nerespectarea tarifului de interconectare reglementat in domeniul telefoniei.
RCS&RDS trebuia sa faca dovada indeplinirii obligatiilor impuse pana vineri, 25 ianuarie.
In luna august 2007, ANRCTI a comunicat ca RCS&RDS este obligata sa practice un tarif de maxim 1,15 eurocenti/minut pentru serviciul de interconectare in vederea terminarii la puncte fixe a apelurilor in reteaua RCS&RDS, precum si sa publice pe pagina sa de internet anumite informatii referitoare la punctele de acces la retea.
ANRCTI a impus furnizorului un termen maxim de negociere pentru incheierea unui acord de interconectare de doua luni de la data primirii de catre RCS&RDS a unei cereri in acest sens.
Autoritatea a anuntat in luna decembrie 2007 ca a primit sesizari de la mai multi furnizori de servicii de telefonie cu privire la refuzul RCS&RDS de a modifica tariful de interconectare si la practicarea in continuare a unui tarif mai mare de 1,15 eurocenti/minut.
Totodata, la solicitarea ANRCTI, compania nu a putut face dovada negocierilor pe care le poarta cu alti operatori privind modificarea acordurilor de interconectare.
In septembrie 2007, ANRCTI a sanctionat RCS&RDS cu o amenda contraventionala de 100.000 de lei pentru ca nu a publicat, in mod complet, inclusiv pe pagina sa de internet, numarul si adresele tuturor comutatoarelor unde se poate realiza interconectarea cu reteaua publica de telefonie pe care o opereaza.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels