Business Hi-Tech

Reacţie UiPath la amenda de 70.000 de euro primită de la ANSPDCP pentru divulgarea datelor personale a 600.000 de utilizatori ai Platformei Academy: „Am decis să contestăm amenda şi aşteptăm decizia finală care va fi emisă de către instanţele competente”

Reacţie UiPath la amenda de 70.000 de euro primită de...

Autor: Alexandra Cepăreanu

23.08.2023, 10:31 471

UiPath, producător de software de automatizare şi prima companie românească listată pe Bursa de la New York, a răspuns la amenda în valoare de 70.000 de euro pe care a primit-o din partea Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) pentru divulgarea datelor personale a 600.000 de utilizatori. Compania a transmis că la 1 decembrie 2020, a luat la cunoştinţă un incident care a dus la dezvăluirea neautorizată a unui fişier care conţinea informaţii personale limitate despre utilizatorii UiPath Academy, portalul său de training online.

De asemenea, incidentul a fost investigat de autorităţile române prin intermediul ANSPDCP, o autoritate publică centrală autonomă cu competenţă generală în domeniul protecţiei datelor cu caracter personal (GDPR), care a stabilit şi o amendă pentru UiPath.

 „După o investigaţie care s-a întins pe o perioadă de aproximativ doi ani şi şase luni de la data notificării, ANSPDCP a informat UiPath, la 1 august 2023, că aplică o amendă de 70.000 de euro. UiPath a decis să conteste amenda şi va aştepta decizia finală care va fi emisă de către instanţele competente”, au transmis reprezentanţii UiPath.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO