Business Hi-Tech

Restricţia impusă asupra tabletelor Samsung Galaxy Tab 10.1 a fost retrasă

Restricţia impusă asupra tabletelor Samsung Galaxy Tab 10.1 a fost retrasă

Autor: Ştefan Vrabie

17.08.2011, 14:07 608

Samsung Electronics, producătorul smartphone-urilor Galaxy, îşi poate vinde tabletele Galaxy Tab 10.1 în majoritatea ţărilor din Europa, după ce un tribunal din Germania a retras ordinul judecătoresc la cererea Apple, scrie agenţia de presă Reuters.

Oficialii tribunalului din Dusseldorf au declarat că este discutabil dacă autoritatea sa se extinde asupra companiilor internaţionale care operează în afara Germaniei, aşa că restricţia impusă săptămâna trecută cu privire la vânzarea tabletelor Samsung Galaxy Tab 10.1 în Europa a fost restrânsă doar la Germania.

Linia de tablete Samsung Galaxy Tab este considerată a fi alternativa ce mai credibilă la iPad-ul de la Apple, care a luat piaţa prin surprindere vânzând peste 30 de milioane de unităţi de la lansarea sa acum un an şi jumătate.

Apple şi alte companii au început o lupă agresivă pentru a-şi păstra drepturile de proprietate intelecualtă pe pieţele mature, în special împotriva software-ului Google Andorid, care rulează şi pe tableta Samsung Galaxy Tab 10.1

Android, care a ieşit destul de târziu pe piaţă, a devenit repede o ţintă datorită popularităţii sale pe smartphone-uri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO