Business Hi-Tech

România are peste 5.000 de firme de soft active, estimează ANIS

România are peste 5.000 de firme de soft active,...

Autor: Ioana Nita

20.11.2014, 00:06 459
Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii IT (ANIS) a lansat o platformă online - softwareindex.ro, unde se regăsesc în prezent profilurile a 51 de companii din sectorul de soluţii şi servicii IT din România, urmând ca în următorii doi ani, aceasta să cuprindă toate firmele de IT de pe plan local.
 
Prin această iniţiativă, ANIS încearcă să rezolve problema de comunicare între in­ves­titorii străini şi com­paniile locale speciali­zate pe dezvoltarea de software sau pe fur­nizarea de servicii IT. „Proiectul ţinteşte crearea unui index al tuturor companiilor de software din Ro­mânia, iar după statis­ti­cile noastre sunt circa 5.000 de firme active în aceste domeniu. Ne propunem ca în decurs de 1-2 ani platforma să devină un mar­ket place în care inves­titorii, companiile şi clienţii străini să poată să găsească in­formaţii relevante despre firmele româneşti şi despre oferta aces­tora“, a declarat Teo­dor Blidăruş, vicepre­şedintele ANIS.
 
Platforma dispune de o opţiune de fil­tra­re a căutărilor, companiile fiind segmen­tate în funcţie de verticale sau tipologii de soluţii (soluţii de tip CRM, document ma­na­gement etc). În prezent, ANIS este un intermediar între ambasade şi misiuni străi­ne şi com­paniile locale de software.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO