Business Hi-Tech

Romtelecom isi extinde oferta de servicii IT pentru firme

20.05.2008, 21:33 17

Romtelecom, cel mai mare operator de telefonie fixa de pe piata locala, a lansat un pachet de servicii de securitate IT pentru retele de date pentru companii, parte a strategiei companiei de a intra pe noi piete, pentru a compensa tendinta de scadere a veniturilor de pe telefonia fixa.
Serviciul BlueBox consta intr-un echipament router care are posibilitatea de a detecta incercarile externe de patrundere in reteaua de date a clientului, un software de tip firewall, precum si un filtru pentru adresele internet accesate, cu o configuratie personalizata.
Serviciul se adreseaza companiilor mici si mijlocii.
Pretul abonamentului serviciului BlueBox este de 25 de euro pe luna (fara TVA), iar taxa de activare a serviciului este gratuita pentru clientii care utilizeaza deja serviciile de acces internet ale operatorului.
"Externalizarea serviciilor a devenit deja o necesitate pentru companiile care doresc sa-si optimizeze costurile si sa-si mentina un nivel bun de competitivitate. Aceasta este o tendinta care estimam ca se va accentua in viitor," a declarat George Makowski, director executiv comerical, segment business.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO