Business Hi-Tech

RTC: Afaceri de 21,4 mil. euro din Office Express

13.09.2006, 19:06 16

Distribuitorul de produse pentru birou Office Expres, companie din divizia Office a RTC Holding, a raportat o cifra de afaceri de 21,4 milioane de euro in primul semestru al acestui an, in crestere cu aproape 10% fata de aceeasi perioada a anului precedent si cu 5% peste estimarile de la inceputul anului, a declarat Sorin Stancu, presedintele diviziei Office a grupului RTC.
Din totalul cifrei de afaceri a Office Express, aproximativ 30 - 32% provin din IT.
"Ne-am propus sa avem o crestere a vanzarilor pe IT&C de aproape 25 - 30%, lucru care, pe masura ce economia creste, nu este foarte dificil. Avem atuul unor parteneri puternici la nivel international: HP, Canon, Lexmark, Xerox si o platforma stabila in spate: ProCa, divizia de distributie IT a grupului", a mai spus presedintele diviziei Office.
In plus, Office Express a reprezentat in primul semestru al acestui an peste 75% din afacerile intregii divizii Office a grupului RTC, care a raportat o cifra de afaceri de 28 de milioane de euro, conform oficialilor companiei.
Pentru intreg anul 2006, Office Express si-a bugetat afaceri de 44 de milioane de euro, mizand pe cresterea numarului de clienti la 20.000, cu peste 10% mai mult decat in prezent, pentru a putea atinge aceasta tinta, au spus oficialii companiei.
Cresterea financiara a fost explicata de reprezentatii Office Express prin investitiile de anul acesta, de un milion de euro intr-un set de cinci cataloage lansat recent, care grupeaza peste 10.000 de produse pe profil de activitate: papetarie, IT & birotica, promotionale, mobilier si industriale. Office Express are de asemenea in plan o strategie de extindere teritoriala, urmand ca de anul viitor sa aiba acoperire si in Moldova, Bulgaria si Ungaria.
"Ne propunem ca in primul semestru al anului viitor sa fim functionali cel putin in Bulgaria si poate chiar mai devreme in Moldova. In Bulgaria si Ungaria luam in calcul atat varianta preluarii unui jucator important de pe piata cat si o investitie greenfield", a spus Stancu.
Printre clientii Office se numara Allianz Tiriac, Automobile Dacia, Banc Post, BCR, CEC, Posta Romana, Romtelecom, Vodafone etc.
Pe langa Office Express, din divizia Office a RTC Holding mai fac parte companiile Astra Plus, Document Management, Top Office Products si Ranco.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels