Business Hi-Tech

Samsung renunţa la războiul cu Apple

Samsung renunţa la războiul cu Apple

Autor: Ştefan Vrabie

03.07.2011, 17:32 815

Samsung a renunţat la unul dintre procesele de încălcare apatentelor intentat companiei Apple, declanşat la un tribunalfederal din Statele Unite în aprilie ca reacţie la acuzaţiile cătelefoanele sale Galaxy sunt copiate după smartphone-ul iPhone şitableta iPad, scrie agenţia de presă Bloomberg.

Compania a renunţat la acest proces pe 30 iunie, "pentru a simplicaprocedurile legale", a declarat Nam Ki Yung, purtător de cuvânt alSamsung. Compania sud-coreeană va continua să îşi apere drepturileprintr-o acţiune în justiţie lansată anterior la acelaşi tribunaldin San Jose.

Litigiul dintre cele două companii, care concurează pe piaţatelefoanelor mobile, are loc în cel puţin cinci ţări, între careCoreea de Sud, Japonia, Germania şi Marea Britanie. "Retragere dinprocesul din California nu afectează în nici un fel celelalteacţiuni intentate împotriva Apple în Statele Unite sau în celelalteţări cu privire la încălcarea patentelor", a mai spus Nam.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24