Business Hi-Tech

SAP România: cererea de soft va veni şi de la industrii noi, precum agricultura

Valentin Tomşa, directorul general al SAP România

Autor: Adrian Seceleanu

02.04.2012, 23:58 302

Cererea de soluţii software pentru administrarea afacerilor din partea companiilor din agricultură şi domeniul îngrăşămintelor chimice, care în prezent nu reprezintă nici 5% din piaţa din România, ar putea creşte în condiţiile în care firmele de profil au ajuns la un stadiu de la care au nevoie de asemenea aplicaţii pentru a rămâne eficienţi, estimează reprezentanţii SAP România, subsidiara locală a companiei germane SAP AG, unul dintre cei mai mari furnizori de soft de business pe plan global.

"Companiile din agricultură, împreună cu cele din industria îngrăşămintelor chimice, au atins în ultimii ani un nivel de dezvoltare şi un volum al exporturilor care impun implementarea unor soluţii software de business pentru gestiunea proceselor specifice. Nevoia pentru creşterea competitivităţii la nivelul practicilor internaţionale este un alt motiv pentru care companiile de profil resimt necesitatea implementării unor soluţii software", a declarat Valentin Tomşa, directorul general al SAP România.

SAP România apreciază pentru acest an o creştere a cererii pe piaţa locală pentru soluţiile destinate companiilor agricole şi celor din industria îngrăşămintelor chimice, pe fondul avansului puternic înregistrat la nivelul întregului sector în 2011, dar şi coroborat cu intensificarea exporturilor şi dificultăţile întâmpinate de companiile de profil în creşterea profitabilităţii.

Potrivit datelor citate de SAP, în 2011, agricultura a înregistrat o creştere de peste 11%, în timp ce exporturile de produse agroalimentare la sfârşitul anului trecut erau estimate la aproximativ 4 miliarde de euro. Cea mai mare pondere în exporturi au avut-o livrările de grâu, porumb, rapiţă şi floarea-soarelui, realizate de traderii internaţionali prezenţi în România.

SAP livrează pe plan local soluţii de agribusiness pentru planificarea şi gestiunea producţiei, indiferent de natura recoltei, fie pe termen scurt, mediu sau lung. În planificarea producţiei, soluţiile SAP pot lua în calcul diferiţi factori precum necesarul de forţă de muncă sau de echipamente, prognozele de vânzare, starea vremii sau capacitatea terenului care urmează a fi recoltat. În plus, soluţiile SAP pot asigura managementul costurilor pentru fiecare fază a producţiei agricole, respectiv arat, semănat, erbicidat şi recoltat, cât şi managementul flotei de utilaje agricole, pentru reducerea costurilor cu exploatarea şi mentenanţa parcului auto.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels