Business Hi-Tech

Solutii Xerox pentru arhivare digitala

18.12.2002, 00:00 25

Compania Xerox a lansat ieri in Romania solutia DigiBook pentru scanare si arhivare digitala a documentelor vechi si obiectelor de patrimoniu (icoane, picturi, tesaturi). Echipamentul DigiBook, realizat de firma franceza i2S permite scanarea unor documente vechi fara a pune in pericol integritatea lor, fara a le atinge sau a exercita o altfel de presiune asupra lor. DigiBook este destinat in special muzeelor, bibliotecilor si institutiilor de stat cu arhive largi.
DigiBook poate prelucra pana la 600 de pagini pe ora, in functie de marimea si rezolutia lucrarii (250-600dpi), iar dimensiunea maxima a obiectului de scanat este de un metru pe 65 de centimetri. Echipamentul poate lucra cu volume sau icoane de pana la 25 de kilograme, iar grosimea obiectului poate atinge 25 de centimetri. Dupa scanare, documentele sau obiectele sunt redate in format ca imagini (JPEG sau TIFF) si pot fi retiparite. Imaginile obtinute prin scanarea documentelor sau obiectelor vechi pot fi prelucrate cu ajutorul unui software realizat tot de Xerox, denumit BookRestorer.
Ministerul Culturii s-a aratat interesat de achizitionarea acestei solutii digitale pentru muzeele din Romania, in cadrul unui program de finantare al Bancii Mondiale ce insumeaza peste 600.000 de dolari anul acesta, destinati achizitionarii de solutii IT.
DigiBook costa incepand de la 25.000 de dolari- versiunea alb-negru, plus pachetul software. "Pretul acestor solutii tehnice depinde de pachetul de produse alese", a declarat pentru Ziarul Financiar Dan Stancescu, key account manager al Xerox.
Compania ofera si o solutie similara pentru companiile mari care au arhive de documente ce necesita solutii similare. Echipamentul pentru documente - seria DigiPath, este dedicat in special contractelor si documentelor in format standard A4.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels