Business Hi-Tech

Un start-up francez fondat acum 4 săptămâni, care nu are momentan un produs, a luat cea mai mare rundă seed înregistrată de un proiect european: 105 mil. euro. Echipa e formată din foşti angajaţi ai Facebook (Meta) şi Google

Site-ul start-up-ului Mistral AI, evaluat la 240 mil. euro, conţine deocamdată doar câteva rânduri

Site-ul start-up-ului Mistral AI, evaluat la 240 mil. euro, conţine deocamdată doar câteva rânduri

Autor: Adrian Seceleanu

15.06.2023, 00:03 4359

Mistral AI, un start-up francez fondat de trei foşti cercetători în inteligenţa artificială de la Meta (Facebook) şi Google a finalizat cea mai mare rundă de finanţare de tip seed realizată vreodată până acum în Europa de un start-up tech - 105 mil. euro, la o evluare de 240 mil. euro, chiar dacă momentan echipa nu are niciun produs, scriu Financial Times şi Reuters.

Suma masivă obţinută de start-up reflectă dorinţa Europei de a ajunge din urmă giganţii din Silicon Valley în materie de AI, notează FT.
Lightspeed Venture Partners, un investitor care a susţinut din primele momente companii precum Snapchat, Epic Games şi StabilityAI, conduce runda de finanţare a Mistral. Printre ceilalţi investitori se numără fostul director general al Google, Eric Schmidt, miliardarul francez din telecomunicaţii Xavier Niel şi Bpifrance, banca de investiţii sprijinită de statul francez, o indicaţie asupra naturii strategice a proiectului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO