Business Hi-Tech

Start-up-ul edtech Kinderpedia a raportat afaceri de 2,8 mil. lei în 2022, plus 57%

Start-up-ul edtech Kinderpedia a raportat afaceri de 2,8...

Autor: Adrian Seceleanu

16.08.2023, 13:00 146

Kinderpedia, companie care a dezvoltat o platformă de comunicare şi management pentru grădiniţe şi şcoli, a înregistrat în anul 2022 o cifră de afaceri de 2,8 mil. lei, în creştere cu 57% faţă de anul anterior, conform datelor disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.

Pierderile nete ale companiei au crescut în 2022 cu 139%, la 2,2 mil. lei, în timp ce numărul mediu de angajaţi a urcat la 17, de la 11 în 2021, conform sursei citate. Start-up-ul a anunţat la începutul anului că are în plan să-şi tripleze veniturile, pe fondul expansiunii globale a bazei de clienţi. „Vrem să creştem în România, în Emirate, în Portugalia. Suntem deschişi către parteneriate de distribuţie şi către alte pieţe şi, evident, şi către cererile care vin din alte pieţe pentru Kinderpedia şi ne propunem să ne creştem veniturile de trei ori anul acesta“, a declarat această primăvară, în cadrul emisiunii ZF IT Generation Evelina Necula, cofondatoare a Kinderpedia.

Ea a adăugat că piaţa externă principală pentru companie în acest an este cea din Emiratele Arabe Unite. Acţionarul principal al companiei este Daniel Rogoz, cu 33% din acţiuni. În companie au investit Roca X (13% din acţiuni) Early Games Ventures (13% din acţiuni), şi diverşi investitori privaţi prin intermediul SeedBlink şi Growceanu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO