Business Hi-Tech

Start-up-ul Footprints AI, care operează o platformă de retail media, selectat în două dintre cele mai mari acceleratoare de business din lume. Dan Marc, fondator Footprints AI: Acest lucru ne permite să adresăm mai rapid şi sigur pieţele pe care ne-am propus să ne extindem - SUA şi Asia

 Dan Marc, fondator Footprints AI

Dan Marc, fondator Footprints AI

Autor: Alexandra Cepăreanu

24.04.2023, 10:46 308

Start-up-ul românesc Footprints AI, companie înfiinţată în 2017 care a dezvoltat o platformă de retail media prin care ajută retailerii offline să identifice noi clienţi potenţiali şi să le anticipeze comportamentul de consum prin analiza unitară a datelor din surse online şi offline, a fost selectată în două dintre cele mai importante acceleratoare de business din lume: Plug and Play, din SUA şi Particle X, din Hong Kong, arată un comunicat transmis de reprezentanţii companiei româneşti.

„Programele de dezvoltare de business în care suntem incluşi ne permit să adresăm mai rapid şi sigur pieţele pe care ne-am propus să ne extindem, în cazul de faţă, SUA şi Asia, şi ne oferă posibilitatea de a accelera dezvoltarea companiei. Participarea în două dintre cele mai mari acceleratoare ne facilitează, simultan, expunerea la potenţiali investitori şi clienţi, care fac deja parte din ecosistemele  Plug and Play şi Particle X, şi ne va ajuta, atât din punctul de vedere al scalabilităţii businessului, cât şi al optimizării strategiei de go to market, cu un knowledge mai bun de pe pieţele ţintă. Ne pregătim pentru un challenge serios, care ne va face mai puternici şi mai pregătiţi pentru scalarea globală”, a spus Dan Marc, fondator Footprints AI, adăugând că selectarea în aceste programe validează potenţialul platformei şi tehnologia de AI a Footprints la standarde înalte.

Compania s-a înscris în cele două acceleratoare în luna octombrie a anului trecut. După înscriere, start-up-ul a participat la interviurile de pre-calificare, apoi a ajuns în etapa de calificare cu evaluare pe multiple criterii: tehnologie, echipă, viziune, scalabilitate, rentabilitate etc.

Programele de accelerare durează trei luni şi presupun o serie de întâlniri, cele mai multe faţă în faţă, cu investitori, cu potenţiali clienţi şi cu parteneri strategici pentru pieţele ţintă. Colaborarea cu ambele programe va continua după cele trei luni, prin fructificarea oportunităţilor, fără un termen limită, mai ales în cazul unor decizii viitoare de investiţii, au mai transmis reprezentanţii start-up-ului românesc.

Pentru anul în curs, Footprints AI şi-a bugetat investiţii de peste 1 milion de euro pentru dezvoltare şi se pregăteşte pentru deschiderea celei de-a doua runde de finanţare, care va avea loc în vară. „Această etapă de investiţii se concentrează pe automatizarea inteligentă, cu ajutorul AI, ce poate fi implementată la scară largă, însă cu relevanţă la nivelul fiecărui magazin, centru comercial sau mall în parte.”

Plug and Play, cu sediul în Silicon Valley, este cel mai mare accelerator de business din lume şi principala platformă de inovare care conectează, într-un ecosistem dinamic, peste 50.000 de start-up-uri, peste 500 de corporaţii din întreaga lume şi sute de firme de venture capital, universităţi şi agenţii guvernamentale. Footprints AI a fost selectată, din câteva sute de startup-uri înscrise, şi va trece printr-un program de accelerare, alături de alte 145 de companii finaliste, din 16 ţări. Anul trecut, Plug and Play a investit în 247 de companii şi a contribuit la dezvoltarea a peste 2.400 de business-uri.

Particle X are sediul în Hong Kong şi este unul dintre cele mai importante acceleratoare de business din Asia, axat pe creşterea start-up-urilor din tehnologie. Combinând reţeaua, capitalul şi resursele de cercetare, Particle X accelerează ritmul inovaţiei tehnologice şi asistă startup-urile aflate în stadiu incipient să profite de oportunităţile de business din Asia. Footprints AI a fost selectată în rândul celor 4 finalişti în programul Particle X Urbantech Global Challenge (PUGC), din 180 de companii, din 33 de ţări.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO