Business Hi-Tech

Steve Jobs: Suntem brutal de sinceri, aceasta este cultura Apple

Steve Jobs: Suntem brutal de sinceri, aceasta este cultura Apple

Volumul Steve Jobs - biografia autorizată va apărea la chioşcurile de ziare pe 18 iunie numai împreună cu Ziarul Financiar şi va putea fi găsit timp de 11 zile la toate punctele de difuzare a presei.

13.06.2012, 00:04 406

Evoluţia fascinantă a Apple, care a ajuns cea mai mare companie de tehnologie din lume, a fost determinată şi de cultura companiei care a încurajat oamenii să fie "brutal de sinceri", potrivit biografiei autorizate a fostului lider al Apple, carte care apare la chioşcuri numai împreună cu Ziarul Financiar din 18 iunie.

"Poate există o cale mai bună, un club de domni în care fiecare poartă cravată şi vorbeşte ca un aristocrat, codificat, dar eu nu sunt aşa, pentru că sunt un californian din clasa mijlocie",

i-a spus Steve Jobs lui Walter Isaacson, cel care a scris biografia. "Nu cred că mă port brutal cu oamenii, dar dacă este ceva mizerabil, le-o spun în faţă. Este obligaţia mea să fiu sincer. Ştiu ce vorbesc şi, de obicei, se dovedeşte că am dreptate. Aceasta este cultura pe care am încercat să o creez. Suntem brutal de sinceri unii cu alţii, oricine îmi poate spune că mănânc rahat şi eu îi pot spune acelaşi lucru. Am avut câteva discuţii violente, în care am ţipat unii la alţii, dar niciodată nu m-am simţit atât de bine. Mă simt cât se poate de bine când spun în faţa tuturor: Ron, magazinul ăsta este de rahat. Sau la fel de bine aş putea spune asta în faţa celui responsabil: Dumnezeule, am dat-o complet în bară cu tehnologia asta. Este condiţia pe care trebuie să ţi-o asumi pentru a merge mai departe: trebuie să poţi fi foarte sincer", a spus Steve Jobs.

Cartea este portretul unei vieţi trăite intens şi al unei cariere comparabile cu un şir muntos: cu vârfuri, văi şi prăpăstii, cu momente de pionierat şi altele de încrâncenare.

În această biografie, cititorii vor găsi detalii despre antreprenorul care, prin voinţă şi talent, a revoluţionat şase domenii de activitate: computerele personale, filmul de animaţie, muzica, telefoanele, tabletele computerizate şi conţinutul digital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO