Business Hi-Tech

Ştiţi cât valorează CV-ul vostru pus gratis pe LinkedIn? 2,2 miliarde de dolari. Reţeaua socială a ajuns la 376.000 de utilizatori în România

LinkedIn iese pe bursă în acest an. Reţeaua socială a ajuns la 376.000 de utilizatori în România

Autor: Adrian Seceleanu

06.01.2011, 17:34 69

Reţeaua de socializare de business LinkedIn intenţionează să selisteze la bursă în acest an şi a selectat deja consultanţiifinanciari pentru această operaţiune, scrie Reuters, citând surseapropiate discuţiei.

Morgan Stanley, Bank of America şi JPMorgan vor fi implicate înoperaţiune, potrivit sursei citate.

"Listarea la bursă este doar una dintre mişcările pe care leavem în vedere" a declarat un purtător de cuvânt al companiei, fărăa oferi alte detalii.

Compania, care nu oferă detalii despre veniturile sale, facebani din publicitate şi diferite servicii. Sursele citate deReuters nu au oferit agenţiei detalii în legătură cu valoarea pecare se aşteaptă reţeaua să o atingă odată cu listarea.

Totuşi, valoarea la care sunt tranzacţionate acţiunile LinkedInpe piaţa secundară privată SharesPost arată că reţeaua socială areîn prezent o valoare de 2,2 miliarde de dolari.

Printre acţionarii companiei se numără fondurile de investiţiiSequoia Capital, Greylock Partners, Bessemer Venture Partners şibanca de investiţii Goldman Sachs.

Peste 97 de milioane de persoane folosesc în prezent reţeauaLinkedIn, dintre care 375.908 sunt din România, potrivit datelor depe pagina web a companiei. În iulie 2010, LinkedIn avea 272.000 deutilizatori pe plan local.

Reţeaua de socializare Likdedln a devenit şi în România uninstrument folosit de companiile de recrutare. Astfel că aproape85% din companiile de pe piaţa locală folosesc o reţea desocializare precum LinkedIn, Twitter sau Facebook atunci când facrecrutări, iar peste jumătate dintre acestea au avut succesfolosind această metodă de recrutare, arată un studiu realizat anultrecut de studenţii programului de Executive MBA oferit de şcoalade business Asebuss, derulat în parteneriat cu instituţia americanăKennesaw State University. Cercetarea a fost realizată pe uneşantion de 200 de specialişti din domeniul resurselor umane dinRomânia şi din America.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO