Business Hi-Tech

Sunteţi pregătiţi pentru telefonul de hârtie? VIDEO

Sunteţi pregătiţi pentru telefonul de hârtie? VIDEO

Autor: Adrian Voicu

07.05.2011, 10:47 7369

"Acesta este viitorul. Totul va arăta şi se va simţi astfel înurmătorii cinci ani". Aşa îşi începe prezentarea creatorul telefonului de hârtie RoelVertegaal, directorul catedrei Human Media din cadrul UniversităţiiQueen din Canada.

Acest calculator arată, se simte şi operează precum o hârtieinteractivă. Interacţiunea se face prin îndoirea acestuia îndiverse direcţii.

Prototipul smartphone-ului denumit PaperPhone face aproape oriceface şi un smartphone, putând înmagazina cărţi electronice, rulamelodii şi telefona.

Cu toate că prototipul are un display cu o diagonală de 9,5 cmşi este dotat cu tehnologie E Ink (tehnologie de afişaremonocoloră), simplul fapt că are o formă flexibilă ce îl face maiportabil decât orice alt telefon sau calculator, compenseazăputernic.

"Fiind capabil să păstreze informaţia si să interacţioneze cudocumente pe o versiune cu un afişaj mai mare decât aceasta,calculatoarele flexibile ar putea înlocui hârtia şi imprimantele înbirouri.

Vertegaal îşi va prezenta noua tehnologie pe 10 mai laconferinţa CHI 2011, în Vancouver.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO