Business Hi-Tech

System Innovation România, integrator de soluţii software de business, şi-a crescut cifra de afaceri cu 21,5% în 2023, peste pragul de 2,6 mil. euro. „Pentru 2024, ne aşteaptăm la un an stabil, cu un număr mai mare de proiecte noi şi o creştere susţinută în domeniul Business Analytics”

Ciprian Condur, Managing Partner, System Innovation România.

Ciprian Condur, Managing Partner, System Innovation România.

Autor: Alexandra Cepăreanu

10.04.2024, 13:54 306

Compania românească System Innovation România, integrator de soluţii software de business complete şi partener SAP Business One pe piaţa locală, şi-a crescut cifra de afaceri cu peste 21% în 2023, depăşind pragul de 2,6 mil. euro, au transmis reprezentanţii companiei printr-un comunicat. Potrivit sursei citate, cifra de afaceri a fost obţinută preponderent din servicii de consultanţă şi implementare pentru sistemul ERP SAP dedicat companiilor medii, completate de Business Intelligence şi automatizare.

„În 2023 ne-am concentrat pe consolidarea activităţii. Am lucrat foarte mult în conturile existente pentru alinierea la schimbările legislative, ajutându-ne clienţii să depăşească cererile de raportare pentru SAF-T, eFactura şi eTransport. Estimez la peste 5.000 ore de muncă doar pentru implementarea eFactura, resurse pe care nu le-am putut aloca proiectelor noi câştigate anul trecut”, a spus Ciprian Condur, Managing Partner, System Innovation România.

În 2023, System Innovation România a adăugat peste 250 de noi utilizatori de SAP Business One, în industrii diverse cum ar fi producţie, distribuţie, service. Cele mai mari zece companii sau grupuri de companii care au implementat SAP Business One totalizează o cifră de afaceri de peste 500 milioane euro.

„Nu au lipsit nici proiectele noi, unele chiar complexe, care ne-au permis o creştere a cifrei de afaceri cu 21,5%. Profitabilitatea a scăzut însă în 2023, atât din cauza creşterii fiscalităţii în general, dar mai ales pentru că am suplinit pierderea salarială generată de eliminarea facilităţilor pentru specialiştii IT. Pentru noi, salariile sunt principalul cost, însă un obiectiv mai important decât profitabilitatea este motivarea angajaţilor şi menţinerea unui climat de stabilitate şi dezvoltare profesională continuă”, a adăugat Ciprian Condur.

De asemenea, anul trecut, System Innovation România a schimbat şi structura organizaţională, formând un departament care se ocupă exclusiv de dezvoltarea unor noi aplicaţii de business, au mai transmis reprezentanţii companiei.

„Am înfiinţat un departament nou care să dezvolte idei noi de business. Ne-am dat seama că avem câteva direcţii bune de dezvoltare, în special aplicaţii mobile pentru optimizarea anumitor activităţi în SAP Business One, dar pe care nu le putem pune în practică fără resurse alocate exclusiv”, a mai spus Ciprian Condur.

Totodată, echipa a crescut cu 7 noi angajaţi, ajungând la un total de 35. Pe piaţa locală, compania deţine două sucursale – una în Bucureşti şi una în Cluj-Napoca. „Una dintre provocările majore ale anului precedent a fost eliminarea facilităţilor fiscale pentru specialiştii IT, salariile fiind cel mai mare cost. System Innovation România a compensat diferenţele salariale şi a oferit tuturor angajaţilor acelaşi salariu net ca anterior.”

Pentru 2024, System Innovation România se aşteaptă la un an stabil, cu un număr mai mare de proiecte noi şi o creştere susţinută în domeniul Business Analytics, au mai transmis reprezentanţii companiei.

„Avem în plan angajarea a încă 7-8 persoane, atât pentru roluri tehnice, cât şi de consultanţă. O schimbare majoră la nivelul politicii de resurse umane este orientarea către poziţii remote şi oameni care lucrează în alte oraşe decât Bucureşti şi Cluj-Napoca, unde compania are birouri fizice.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO