Business Hi-Tech

Teama că Free va reduce tarifele cu 50% a dus la scăderea acţiunilor Orange şi Bouygues

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Ioana Nita

12.03.2015, 00:00 1138

Preţul acţiunilor celor mai mari operatori de telecom din Franţa au scăzut după ce compania „low-cost” Free a anunţat că se pregăteşte să reducă tarifele pentru mai multe dintre ofertele sale. Cotaţia acţiunilor Orange, cel mai mare operator de telefonie mobilă din Franţa după numărul de clienţi, a scăzut cu 5,8% luni după-amiază, cea mai mare scădere dintr-o zi din ultimii trei ani.

De asemenea, preţul acţiunilor Bouygues, al treilea cel mai mare jucător de pe piaţa telecom franceză, s-a redus cu 3,5%, în timp ce cotaţia acţiunilor Iliad, grupul controlat de miliardarul Xavier Niel care deţine operatorul Free, s-a redus cu peste 4%. Prăbuşirea cotaţiilor a venit după ce, Niel, care a izbucnit războiul preţurilor pe piaţa telecom din Franţa după lansarea Free, a spus că urma să susţină o conferinţă de presă marţi dimineaţă.

Conform unor surse din presa franceză, antreprenorul plănuia reducerea cu 50% a oferte de 19,99 euro pentru abonamentul de telefonie mobilă - o mişcare despre care analiştii spun că va provoca un nou război al preţurilor pe piaţa telecom. Însă, Niel a surprins presa franceză, prezentând ieri în cadrul conferinţei un “set-top box” (decodor), care va folosi sistemul de operare Android de la Google.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO