Business Hi-Tech

Telefonica Spania îşi vinde participaţia de la subsidiara din Cehia, evaluată la 3,6 miliarde de dolari

Telefonica Spania îşi vinde participaţia de la...

Autor: Ioana Nita

14.10.2013, 21:16 278

Telefonica, al cincilea operator ca mărime din lume, intenţionează să-şi vândă participaţia la cea mai mare companie de telefonie din Cehia, evaluată la 3,6 miliarde dolari,  în vederea obţinerii de fonduri pentru consolidarea  industriei, scrie Bloomberg. Băncile Goldman Sachs şi Societe Generale încearcă să găsească un cumpărător pentru participaţia de 69% a operatorului spaniol la Telefonica Cehia.

Acţiunile companiei telecom din Cehia ar putea fi atractive pentru firmele de investiţii sau pentru un operator nou-înfiinţat, fiindcă operatorii mari precum Deutsche Telekom sau Vodafone nu au şanse să obţină aprobarea pentru preluare, potrivit lui Andres Bolumburu, analist la banca spaniolă Banco de Sabadell.

Telefonica a intrat pe piaţa din Cehia în 2005, când a cumpărat pachetul majoritar al fostului monopol de stat Cesky Telecom pentru 3,6 miliarde de dolari. La sfârşitul lunii iunie, Telefonica Cehia avea 5,1 milioane de clienţi pentru serviciile de telefonie mobilă şi 1,4 milioane de utilizatori ai serviciilor de comunicaţii fixe.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.10.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO