Business Hi-Tech

Tornado renunţă la distribuţia IT&C şi se orientează spre reţelistică şi securitate

Autor: Anca Arsene-Barbulescu

15.09.2011, 00:01 816

După integrarea operaţională de acum doi ani a distribuitorilor RHS Company şi Tornado Sistems, Eugen Lepădatu, unul dintre fondatorii companiei din urmă, renunţă la distribuţia IT&C şi se reorientează spre cea de reţelistică şi securitate IT.

"În decembrie anul trecut am vândut şi restul operaţiunilor Tornado Sistems către RHS şi ne-am separat de tot. Între timp însă, am pornit Tornado Technology pentru reţelistică şi securitate", a declarat Lepădatu. În primă fază, integrarea operaţională dintre cei doi distribuitori a presupus cumularea contractelor, furnizorilor, precum şi logistica, în vederea eficientizării, acestea fiind ulterior mutate pe bilanţurile RHS.

Compania Tornado Sistems a rămas activă, dar liniile de business şi contractele au fost dramatic restrânse, fapt care explică cifra de afaceri de 2,8 mil. euro din 2010, potrivit datelor de pe Ministerul Finanţelor, în condiţiile în care în urmă cu doar câţiva ani afacerile distribuitorului IT&C erau de ordinul zecilor de milioane de euro şi chiar depăşeau pragul de 100 de milioane de euro înainte de 2007.

"Tornado Sistems a fost mai degrabă un business de volum. În cazul Tornado Technology, dincolo de vânzarea de cutii, afacerile sunt axate pe servicii, fapt care implică şi marje de profitabilitate mai mari, care pot ajunge chiar şi la 20% brut", mai spune Lepădatu.

Noua companie distribuie prin integratori de sistem, operatori telecom şi reselleri IT&C produse şi tehnologii de reţelistică şi securitate IT. "Ne aşteptăm la afaceri de 12 mil. euro până la finele anului viitor. Circa 60-70% vor veni din reţelistică, iar restul din securitate IT, o piaţă încă destul de mică în România", a declarat George Florea, directorul general al companiei.

Tornado Technology ţinteşte astfel o cotă de 10% din piaţa de distribuţie de reţelistică şi securitate IT.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO