Business Hi-Tech

Twitter a atras o noua runda de investitii: 35 mil. $

15.02.2009, 18:00 19

Serviciul de mesagerie web Twitter, utilizat de toata lumea de la Barack Obama la Britney Spears, a strans fonduri de 35 mil. dolari (27,1 mil. euro) de la Institutional Venture Partners si Benchmark Capital, pentru a extinde aria de produse.

Compania a strans in trecut 22 mil. dolari (17 mil. euro), cumuland in acest moment, investitii de peste 50 mil. dolari (38,7 mil. euro).
Twitter are peste 55 de milioane de utilizatori, care posteaza zilnic, in limita a 140 de caractere, scurte actualizari legate de orice de la ultima lor intalnire pana la ce dezbateri politice au urmarit.
Serviciul a devenit o sursa importanta de informatii si stiri, pe care utilizatorii o pot accesa de pe dispozitive mobile sau PC-uri, a declarat Todd Chaffee, partener al Institutional Investors.
“Acest serviciu va ajunge sa fie o companie mass-media foarte mare”, a adaugat Chaffee. “In orice moment ai milioane de utilizatori si exista oportunitati pentru monetizare”.
Twitter, fondata in 2006 de catre directorul executiv Evan Williams, impreuna cu partenerii Biz Stone si Jack Dorsey, a respins anul trecut o oferta de preluare Facebook. Investitorii planuiesc sa transforme Twitter intr-o companie media independenta, a mai spus Chaffe.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels