Business Hi-Tech

Ultrinsic.com, site-ul unde studenţii americani pot paria pe propriile note

 Ultrinsic.com, site-ul unde studenţii americani pot paria pe propriile note
23.08.2010, 23:48 52

Peste 1.500 de studenţi din 36 de universităţi din Statele Unitepot paria pe propriile note pe site-ul ultrinsic.com, creat anultrecut de trei studenţi, relatează The Wall Street Journal. Cum potstudenţii să parieze? Trebuie să intre pe site şi să-şi facă uncont în care trebuie să îşi treacă materiile pe care le studiază,iar în dreptul lor nota pe care cred că o vor obţine. În baza uneiformule care ţine cont de istoricul studentului şi de dificultateafiecărui curs, precum şi în funcţie de suma pariată, site-ulcalculează cât poate câştiga studentul. Suma minimă cu care seintră în joc este 10$.

Studenţii înscrişi pe ultrinsic.com pot paria şi unul împotrivaaltuia. Ideea site-ului a pornit după ce Jeremy Gelbart, unuldintre fondatorii ultrinsic.com, a făcut un pariu cu actualul CEOal companiei Steven Wolf. Dacă Jeremy lua nota maximă la examen,primea de la prietenul lui 100 de dolari. Dacă nu, atunci trebuiasă-i dea 20 de dolari lui Wolf. Cel de-al treilea fondator alsite-ului este Judah Guver, actual director operaţional. Anultrecut, peste 600 de studenţi pariau pe ultrinsic.com, iar înaceastă lună alţi 1.000 li s-au alăturat. Studenţii sunt de launele dintre cele mai mari universităţi, precum Harvad, New YorkUniversity sau Stanford. CEO-ul companiei doreşte ca în următorulan universitar, care începe în septembrie, numărul studenţilor depe site să atingă 3.500. Ultrinsic.ro a stârnit controversedeoarece în Statele Unite site-urile de pariuri sunt interzise.Fondatorii au respins acuzaţiile pe motiv că obţinerea unei note nuţine de şansă, ci de abilitatea fiecăruia. "Studenţii au 100%control asupra acţiunilor lor", a declarat Steven Wolf. Cei trei aurefuzat să ofere detalii cu privire la veniturile site-ului, care efinanţat de investitori privaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels