Business Hi-Tech

Update: Guvernul a dat undă verde licitaţiei de 700 mil. euro din telefonia mobilă

Surse: Guvernul a dat undă verde licitaţiei de 700 mil. euro din telefonia mobilă

Foto: Shutterstock

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

13.06.2012, 17:00 423

Guvernul României a dat undă verde licitaţiei care va stabili ce operatori de telefonie mobilă vor oferi servicii pe piaţă până în anul 2029, adoptând în şedinţa de astăzi hotărârea care stabileşte preţurile minime de pornire pentru licenţe, au declarat pentru ZF surse de pe piaţa de telecom.

Guvernul nu a anunţat încă lista oficială a hotărârilor adoptate în şedinţa de astăzi.

În aceste condiţii, Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) ar putea publica în această săptămână caietul de sarcini pentru licitaţia care va stabili ce operatori vor oferi servicii de telefonie mobilă în România până în anul 2029. Statul ar putea încasa cel puţin 726 mil. euro dacă toate licenţele scoase la vânzare ar fi cumpărate la preţul minim.

Întregul proces ar putea fi finalizat la începutul lunii septembrie.

Update: Ora 18,00

Guvernul României a adoptat în şedinţa de astăzi hotărârea care stabileşte preţurile minime de pornire pentru licenţele de telefonie mobilă valabile până în anul 2029, a declarat Andrei Zaharescu, purtătorul de cuvânt al Guvernului. Suma minimă care ar putea fi obţinută de stat este de 700 de milioane de euro, a spus Zaharescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24